Součástí Far Cry kompilace je i HD remake prvního dílu
zdroj: tisková zpráva

Součástí Far Cry kompilace je i HD remake prvního dílu

12. 2. 2014 15:22 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Než bylo Far Cry, slintal jsem nad technologickou demoverzí X-Isle a vůbec netušil, co přijde. Tehdy byl Crytek neznámým německým studiem, jehož pozdější prvotina vyrážela dech hlavně technologií, ale nemusela se stydět ani za hratelnost (na rozdíl od českého dabingu). Dále už ale musel Crytek své Far Cry vize rozvíjet pod názvem Crysis, protože značku Far Cry studio prodalo Ubisoftu, který z ní vyvařil několik výrazně odlišných titulů.

Africká Far Cry 2 vyvolala rozporuplné reakce, zato trojku si většina hráčů pochvalovala. A Blood Dragon? Nečekaná „haluz“, která si nádherně udělala srandu ze všech hlavních videoherních klišé. A tento stylový mišmaš si můžete od 21. února pořídit pro PC, PS3 a X360 hezky pohromadě v jedné krabici díky kompilaci Far Cry The Wild Expedition, kterou nabízí Playman v předobjednávce za 1079 Kč. Nejzajímavější komponentou kompilace je přitom Far Cry Classic, což je remasterovaná verze původní hry z roku 2004, která obsahuje výrazně vylepšenou grafiku, upravené animačky a nové uživatelské rozhraní.

Trailer představující letmo Far Cry Classic se válí někde okolo s tím, že tento titul lze koupit i samostatně mimo kompilaci. Má to však háček, FC Classic je v samostatné verzi zatím dostupná jenom na Xbox Live a PSN, o PC verzi mlčí nejenom tisková zpráva, ale i nabídka ubisoftího online shopu Uplay. Nechápu a je to škoda, ale dost možná jde jenom o chvilkový laps.

...

Far Cry Classic si na PSN a XBLA můžete už nyní pořídit za nějakých cca 160 Kč, což je přijatelná cena za decentně vypadající návrat do historie stříleček, kam se Far Cry zapsala hezkým písmem. Ostatně, určitě máte na první Far Cry nějaké vzpomínky. Nestyďte se, šup s nimi ven.

Nejnovější články