Soulslike Mortal Shell byste si spletli s dalším dílem Dark Souls
zdroj: Playstack

Soulslike Mortal Shell byste si spletli s dalším dílem Dark Souls

2. 4. 2020 14:41 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Jedna věc je inspirovat se nekompromisností a pravidly žánru soulslike, který stvořilo studio FromSoftware, druhá věc je snažit se napodobit taky původní vizuál a atmosféru. Nově založené nezávislé studio Cold Symmetry s veterány z Coalition (série Gears of War) zkouší naplnit obě dvě kolonky. Akční RPG Mortal Shell vám nedaruje nic zadarmo, veškerý postup si budete muset hezky vytrpět.

Mortal Shell má poměrně zajímavou premisu: v novém těle se probouzíte do světa s lidstvem na sklonku existence. Jste loutkou tajemného „Temného otce“, tím otrokem je nicméně vaše duše – fyzickou podobu můžete střídat, jak je vám libo. Můžete tedy posednout ztracené bojovníky a tím získat jejich schopnosti a zkušenosti z dávno zapomenutých válek.

Abyste mohli využít jejich znalostí, musíte je ale nejprve porazit. Přežití závisí na vaší opatrnosti, přesnosti a reflexech, tenhle způsob boje vám je nejspíš dobře známý ze souls her. Nikdy zkrátka nesmíte podcenit nepřítele a přecenit vlastní schopnosti. Když si nejste jistí, jestli stihnete ještě jednu ránu, nejspíš ji opravdu nestihnete. Trpělivost růže přináší a tak dále.

zdroj: Playstack

S tímhle vzdáváním cti Dark Souls se pojí i nelineární příběh: na výpravu do různých koutů světa se můžete vydat v libovolném pořadí. Čekají vás gargantuovské katedrály, bahnité močály i prastaré krypty na hřebenech hor. Všechna prostředí samozřejmě obývají bloudící duše, které vám rozhodně neprominou, že rušíte jejich klid. Příšery uctívající staré bohy jsou mnohdy politováníhodné i groteskní, ale vypořádat se s nimi musíte ohněm a mečem, emocím navzdory.

Sbírat tentokrát nebudete dušičky, nýbrž právě „smrtelné schránky“. Za ty pak nakoupíte různá vylepšení, ať už magická, nebo třeba živelná.

Poctu soulslike žánru vzdají Cold Symmetry po dvou letech utajovaného vývoje letos v létě na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Podle úrovně grafiky v přiloženém traileru bych se ale nedivila, kdyby se s Mortal Shell počítalo i pro nadcházející generaci konzolí v pozdějším portu.

Nejnovější články