Spawning umožní hrát multiplayer StarCraft II zdarma
zdroj: tisková zpráva

Spawning umožní hrát multiplayer StarCraft II zdarma

5. 6. 2013 10:56 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste hráli WarCraft II nebo StarCraft, jistě si pamatujete systém zvaný Spawning. Ten se nyní vrací i do StarCraft II a v jádru jde o hodně pozměněný systém free-to-play, jen si tak neříká. Princip je jednoduchý – hráči, kteří vlastní plnou hru, budou moci zvát do multiplayerových her své kamarády, kteří mají Starter edici (která je zdarma).

Spawning umožní „vylepšení“ statusu hostujícího hráče tak, aby si s kamarádem, který jej pozval, zahrál. Nemusí tedy mít ani Wings of Liberty ani Heart of the Swarm a přesto se dostane na mapy z expanzí a bude moci hrát s hráči z toho ranku – dokud bude v partě se svým hostitelem. Co tedy spawnující hráč přesně bude a nebude moci, tedy v čem bude jeho hra (ne)omezená?

Asi nejlepší částí je fakt, že se bude moci zúčastnit ranked i unranked zápasů. Navíc budou odemčené všechny souboje proti AI včetně týmových her. K dispozici bude kompletní Arcade a všechny upravené mapy. Co naopak nepůjde? Hrát kampaň, ta bude zcela uzavřena pro spawnující hráče. Nebudete se moci přidávat do klanů a skupin. Budete mít k dispozici jen jednu rasu, která bude aktuálně ve Starter edici - nyní Terrané.

I s těmito omezeními jde o skvělý prvek, který může poskytnout spoustu zábavy zadarmo a samozřejmě přinést další potenciální platící hráče. To se takhle spawnující hráč koukne do zápasu, zalíbí se mu a rozhodně se, že by se mu líbily i jiné rasy, kampaň nebo nechce být závislý na kamarádovi a už upgraduje svou Starter edici. Od Blizzardu jde o sympatický a chytrý nápad, na který si snad nikdo příčetný nemůže stěžovat. Ve videu níže najdete doslovný návod, jak zvát hráče skrze spawning. Momentálně je aplikován update pro spawning napříč regiony, koncem dne by jej měly mít aktivní už všechny.

...

Nejnovější články