Spekulace: Dojde k narušení tříletého cyklu Call of Duty? Příští rok by mohl vyjít další Black Ops
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Dojde k narušení tříletého cyklu Call of Duty? Příští rok by mohl vyjít další Black Ops

20. 5. 2019 13:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

K oznámení letošního Call of Duty by mělo dojít do konce června. Studiem stojícím za nadcházejícím dílem (další Modern Warfare?) je Infinity Ward, zatímco loňské Black Ops 4 pochází od Treyarchu a předloňské WWII od Sledgehammeru. Activision tato tři studia a jejich tvorbu pravidelně střídá už do dob Black Ops 2 (2012), ale příští rok údajně dojde ke změně.

Call of Duty pro rok 2020 bylo z logiky opakujícího se kolečka vyhrazeno studiu Sledgehammer, kterému s vývojem sekunduje pomocné studio Raven, nicméně tři zdroje potvrdily webu Kotaku zprávu o změně ve vedení projektu.

Treyarch prý přebírá otěže a ať už Sledgehammer pracoval na čemkoliv (druhá světová nebyla zas tak úspěšná, zdroje tvrdí, že se pracovalo na prostředí studené války a války ve Vietnamu), v pořadí sedmnácté Call of Duty bude dalším dílem podsérie Black Ops.

U vývoje budou stát všechna tři výše zmíněná studia – Treyarch u kormidla, Sledgehammer a Raven se mají postarat o již rozdělanou příběhovou kampaň z prostředí studené války, která se zakomponuje do Black Ops.

zdroj: Activision

Activision to loni zkusil bez singleplayeru, ale i přes dobré počáteční prodeje čistě multiplayerového Call of Duty: Black Ops 4 zjevně nenastává nový trend v celé sérii, když letošní i nadcházející titul budou oba mít příběh.

Od zdrojů zaznívají zprávy o neshodách mezi studii Sledgehammer a Raven, které by mohly být jedním z důvodů přesměrování prací na jiné studio. Zaměstnanci Treyarchu jsou ti poslední, kdo by měli mít radost. Klasické tři roky na vývoj se jim totiž zkrátily na pouhé dva, což zavání dalšími přesčasy.

Poslední zprávou od zdrojů Kotaku jsou úvahy Activisionu nad modelem free-to-play, který by se mohl týkat už letošního Call of Duty. Tady se není moc čemu divit při pohledu na úspěch Apex Legends. Activision navíc chystá mobilní Call of Duty, které se vydá právě touto cestou.

Mějte na paměti, že nic z výše uvedeného nemusí být pravda. Jde přeci jen o informace od zdrojů Jasona Schreiera z webu Kotaku, kde ne vždy zaznívají věci takové, jaké opravdu jsou.

Nejnovější články