Spekulace: Fable 4 se odehrává mezi dvěma apokalypsami
zdroj: Foto: Microsoft

Spekulace: Fable 4 se odehrává mezi dvěma apokalypsami

4. 6. 2019 12:18 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dnešní den si nakonec zapamatuju jako den zatím nepotvrzených úniků. Začalo to informacemi o Watch Dogs Legion a pokračuje ještě stále neoznámeným RPG Fable 4. Vzhledem k tomu, že sotva načínáme odpoledne, jsem zvědavý, co se ještě vynoří. Údajné informace o Fable 4 jsou velmi divoké.

Z minulosti víme, že studio Playground Games (série Forza Horizon) spadající pod Microsoft pracuje na dosud neoznámeném AAA RPG s otevřeným světem a má se za to, že by mohlo jít o hru ze světa Fable. I ta se objevila v našich predikcích k letošní E3 a vzhledem k tomu, že se nyní vynořují údajně uniklé informace, mohla by skutečně zazářit na konferenci Microsoftu.

Jako u všech spekulací berte následující informace s rezervou. Pocházejí z videa se záběry z hraní, které už neexistuje, takže musíte vzít zavděk uživatelem Redditu, který sepsal klíčové body. Největším z nich je fakt, že Albion byl zničen (jiný Redditor doplňuje, že meteoritem) a hra se odehrává o mnoho let později v úplně novém fantasy světě, který pomůžete budovat na troskách toho starého (vyloženě budete stavět města).

Světu hrozí opětovné zničení, opět meteoritem, což by mělo být tahounem hlavní příběhové linie. Té se ale nemusíte vůbec věnovat, můžete dělat cokoliv jiného a nikdy se nestát hrdinou, který spasí svět. V takovém případě vás však možná potká horší z možných zakončení příběhu.

Fable 4 půjde hrát z pohledu první i třetí osoby, postavu si vytvoříte v bohatém editoru, nebude chybět multiplayer, zato prý budou chybět pistole. Hra se bude točit kolem cestování časem, což vysvětluje údajnou přítomnost známých postav jako Jack of Blades a Theresa. Nicméně Theresa spolu s celou gildou hrdinů je na úplně jiné planetě za jakýmisi démonskými dveřmi.

Posledním střípkem je Unreal Engine. Vyvoďte si z toho, co uznáte za vhodné. Já si radši počkám na skutečné informace, které by se s trochou štěstí mohly objevit během konference Microsoftu. Ta proběhne už tuto neděli ve 22:00 a můžete ji sledovat spolu s námi při jejím živém streamování.

Nejnovější články