Spiderweb Software chystají třetí díl hardcore RPG série Avadon
zdroj: tisková zpráva

Spiderweb Software chystají třetí díl hardcore RPG série Avadon

3. 5. 2016 10:32 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

RPG série Avadon se pomalu chýlí ke konci. Nepočetný tým Spiderweb Software zakončí trilogii Avadon v půlce září, kdy vyjde třetí díl s podtitulem The Warborn. Ten naváže na koncept vizuálně spartánských, ale jinak komplexních RPG ze série Avadon i na další hry studia – Avernum a Geneforge.

Předchozí dva díly Avadon: The Black Fortress a Avadon 2: The Corruption ukázaly, že i v dnešní době může fungovat hra, která klade takový důraz na RPG a nesnaží se příliš zkrášlovat svou podobu. Přesvědčily hráče o svých kvalitách nejen důrazem na RPG prvky, ale také zábavnými souboji, košatými dialogy a zejména větveným příběhem, ve kterém měla volba hráče skutečný dopad a promítla se do několika zakončení.

zdroj: Archiv

Třřetí díl hráče opět postaví do centra dění a do pevnosti Avadon, jež se brání náporu nepřátel. Zahrajete si tentokrát za Hand of Avadon, válečníka a špiona, soudce i kata v jedné osobě. Důraz tvůrci opět kladou na větvený příběh s řadou zakončení, z nichž zdaleka ne všechna musí být kladná.

Hráči si na počátku cesty budou moci vybírat z pěti hratelných tříd s tím, že jim Avadon 3 nabídne tucty schopností a kouzel. Stejně bohatá nabídka se následně má týkat i vedlejších úkolů a po světě ukrytých tajemství.

Pokud byste měli obavy, že se nebudete v ději orientovat, tvůrci uklidňují, že nemusíte znát předchozí dvě hry, abyste si třetí díl užili. Hardwarové nároky PC i Mac verze hry můžete vidět na Steamu, kde lze rovněž vyčíst i datum vydání – 14. září. Hra vyjde kromě počítačů i na iPad.

Nejnovější články