Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawn bude zasazená mezi 3. a 4. epizodu
zdroj: tisková zpráva

Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawn bude zasazená mezi 3. a 4. epizodu

10. 6. 2018 14:13 | Novinky | autor: Adam Homola |

Na včerejší tiskové konferenci EA nemohli chybět ani Respawn Entertainment, jenže namísto Titanfall 3 jsme sotva dostali oznámení jejich druhé hry, zasazené do předaleké galaxie. Novinka se jmenuje Star Wars Jedi: Fallen Order a vyjde příští rok.

Půjde o akční adventuru točící se kolem přežívajícího Padawana, zasazenou do „temného období“ mezi třetí a čtvrtou epizodu, tedy mezi Pomstu Sithů a Novou naději. Období, které nebylo pro Jedie zrovna příznivé – vy se tak budete muset chopit svého světelného meče a s nepříjemnou situací se nějak popasovat.

Vývojáři slibují zcela nový, původní příběh zaměřený na jednoho Padawana a jeho boj o přežití. Star Wars Jedi: Fallen Order bohužel na pódiu tiskové konference vůbec nebyla, spoluzakladatel Respawn Vince Zampella hru oznámil sedíc v publiku, a tak nemáme ani logo či artworky, natož trailer.

Víme alespoň, že letos hru rozhodně čekat nemáme. Zampella potvrdil, že Star Wars Jedi: Fallen Order vyjde až příští rok na Vánoce.

Sluší se připomenout, že šéfem vývoje není ani Zampella, ani například někdo z tvůrců Titanfall 2. Respawn si na Star Wars najali nového a zkušeného game directora Stiga Asmussena. Ten pracoval na prvních dvou dílech God of War jako art director, jen aby u God of War III převzal otěže a vývoji PS3 exkluzivity šéfoval.

Asmussen na hře pracuje zhruba od první poloviny 2016, kdy Respawn vývoj nové akční adventury ze světa Star Wars oficiálně oznámil. Hra už tehdy vznikala na zakázku pro EA, která ostatně studiu vydala jak Titanfall, tak Titanfall 2. V listopadu minulého roku pak přišlo z čistého nebe oznámení EA o dohodě Respawn koupit. Vedle všeho výše zmíněného pracuje Respawn ještě na zatím neoznámené hře pro VR.

Nejnovější články