Stařičká westernovka Desperados se po 17 letech dočkala updatu s podporou aktuálních systémů
zdroj: tisková zpráva

Stařičká westernovka Desperados se po 17 letech dočkala updatu s podporou aktuálních systémů

11. 7. 2018 9:53 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Mnoho z nás s láskou vzpomíná na legendární Commandos z přelomu tisíciletí, leckdo potom pošilhává i po westernové „kopírce“ Desperados. Jednička s podtitulem Wanted Dead or Alive vyšla před dávnými časy v roce 2001 a dodnes si ji můžete pořídit na Steamu i GOG. Ale až odteď si bez problémů zahrajete i na moderních systémech.

Sedmnáct let dělí vydání hry a její letošní update. Ne že byste v minulosti Desperados: Wanted Dead or Alive vůbec nerozjeli, jen jste si předtím museli projít slušným martyriem – stahovat podivné programy, pohrát si s různými nástroji atd. A výsledek pak stejně nemusel být stoprocentní. Ale tomu je teď konec.

Současný vlastník práv THQ Nordic zakročil a připravil plnohodnotnou podporu pro operační systémy Windows 7, 8 a 10, a vůbec poprvé hru oficiálně rozběhnete i na Linuxu a Macu. Už tak dost zvednuté obočí míří ještě výš, protože to není jediný přínos aktualizace.

Desperados zdroj: tisková zpráva

Pro nás méně důležitou novinkou je možnost změnit jazyk přímo ve hře. Nabízí se angličtina, francouzština, němčina, španělština, italština a ruština. Co už ale zaujme i našince, je „nový“ obsah. Plná hra totiž byla obohacena o jednu celou úroveň, která kdysi sloužila pouze jako demoverze. V ní se trojice Cooper, Doc a Kate pokusí osvobodit město od zlých pistolníků.

Pokud vlastníte původní CD s Desperados: Wanted Dead or Alive, pak se k tomuto updatu asi jen tak nedostanete. Ale jestli se spokojíte s digitální verzí, zamiřte na Steam či GOG s pěti eury. V případě prvního jmenovaného vám do 16. července díky slevě postačí pouhopouhé euro.

Nejnovější články