Startuje čtvrtá uzavřená beta hardcore středověkého survivalu Life is Feudal: MMO
zdroj: tisková zpráva

Startuje čtvrtá uzavřená beta hardcore středověkého survivalu Life is Feudal: MMO

11. 7. 2017 15:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pokud vás zajímá, jak těžký dokázal být život ve středověku a žádná z dosavadních her vám na toto téma neposkytla uspokojivou odpověď, pak je možná čas pustit se do opravdu masivní onlinovky Life is Feudal: MMO. Již čtvrtá uzavřená beta startuje právě dnes a poběží jako obvykle dva týdny.

Life is Feudal: MMO si bere za cíl ztvárnit život prostých lidí v nehostinném středověku co možná nejrealističtějším způsobem. Hra přímo vychází ze svého předchůdce Life is Feudal: Your Own, který v porovnání s MMO působí jen jako obsáhlé placené demo.

Kde se Your Own rozprostírá na 9 kilometrech čtverečních, MMO se rozrostlo na opravdu slušných 441 kilometrů čtverečních. S větší rozlohou souvisí i razantní nárůst v počtu hráčů na jedné mapě, který se z 64 zvedl na deset tisíc. Life is Feudal: MMO není lepší jen v číslech, ale značných pozitivních změn doznaly i jednotlivé herní systémy – čekají vás plnohodnotné guildy, bitvy ve formacích a další.

zdroj: Archiv

Life is Feudal: MMO se můžete stát naprosto kýmkoliv – prostým farmářem, vyhlášeným kovářem, městským pekařem, galantním rytířem, vazalem nebo klidně i králem. Stačí jen založit či přidat se do nějaké guildy a být prospěšný v rámci společnosti. Pomoct můžete třeba s formováním terénu pro budování staveb, být součástí bojové formace při obraně pevností, vyrábět nástroje a zbraně, vařit jídlo, lovit atd.

Postupem času se z malé osady s pár domky může stát živoucí město s hradem a fungující infrastrukturou. Pokud tedy nezapomenete vybudované stavby a územní oblasti prohlásit za své. Jinak by si vaší několikahodinovou práci mohl přivlastnit kdejaký kolemjdoucí. Vrátit mu to pak můžete některou z chladných zbraní.

Na soubojový systém je ostatně kladen velký důraz. Na udělené zranění má vliv směr úderu, místo dopadu, typ zbraně, typ brnění, ale i kondice obou bojovníků. S tím souvisí i dva různé ukazatele zdraví – ztráta jednoho vás pouze omráčí, zatímco ztráta druhého nadobro ukončí vaší snahu přežít. Podobně je na tom i výdrž, kde se jedna týká sprintování a druhá jiných vyčerpávajících aktivit.

Velký důraz je kladen i na počasí. Celá mapa je rozdělena do zón, ve kterých jsou jiné podmínky a různě dlouhá roční období. Farmáři by se měli koncentrovat v nízkých teplých krajinách, zatímco samotáři se uchylují do chladných hor. A když zrovna nebudete u PC, můžete třeba při jízdě metrem těžit dřevo na mobilních zařízeních a doma pak už jen stavět chýše. Všechny důležité aspekty hry shrnuje následující video.

zdroj: Archiv

Novinkou této uzavřené bety budou obchodní stanice. Díky nim mohou hráči měnit mezi sebou vyrobené předměty a natěžené suroviny. Vývojáři z Bitbox tímto chtějí vytvořit funkční herní ekonomikou řízenou čistě hráči. Do bety můžete vstoupit zakoupením jednoho z balíčků z oficiálních stránek hry. Datum vydání Life is Feudal: MMO je však stále neznámé. A pokud se vám nechce utrácet za nedodělanou hru, můžete si ukrátit čas i jinými hrami ze série – původním Life is Feudal: Your Own nebo ještě čerstvou survival strategií Life is Feudal: Forest Village.

Nejnovější články