Stationeers Deana Halla simuluje vesmírnou stanici včetně gravitace, tlaku, teploty i kyslíku
zdroj: tisková zpráva

Stationeers Deana Halla simuluje vesmírnou stanici včetně gravitace, tlaku, teploty i kyslíku

5. 4. 2017 16:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jen zlomek, šest ze čtyřiceti, vývojářů ve studiu Rocketwerkz, které založil Dean Hall, pracuje na novém titulu Stationeers, který vyjde v rámci early accessu. Jde o malou hru, která si ale před sebe neklade tak malé cíle. Rámcově jde o stavbu vesmírné stanice, na níž musíte počítat se vším – atmosférou, výrobou energie, zdravotnickým zázemím, výrobou jídla, teplotou a také gravitací, kterou hra simuluje. 

Stationeers by měla pracovat s mnoha reálnými systémy, takže kombinace teploty, tlaku a různých plynů může vést k všemožným reakcím a výbuchům. K tomu se musíte starat o rostliny, které vám slouží jako krmivo i zdroj kyslíku, zvířata a prostě vše.  V laboratorním prostředí stanice byste měli řešit i zdravotní problémy, ať už jde o léčení chorob a nebo operace. Prostě taková malá vědecká hra.

Počítejte ovšem s tím, že si na ní počkáte. Dean Hall chce s early accessem pracovat podobně jako v případě DayZ. Hra bude v předběžném přístupu minimálně rok a během této doby chce tým nasbírat co nejvíc postřehů a nápadů od hráčské komunity. Nicméně už nyní je prý tato verze Stationeers hratelná a stabilní, jen jí prostě chybí spousta prvků, které chce Hall mít.

zdroj: Vlastní

Ačkoliv se budete moci do stavby a udržování stanice pustit sami v rámci singleplayeru, ideálnější bude asi multiplayer, se kterým se počítá jako hlavním zdrojem zábavy. Protože rozdělit si role a následně hasit akutní problémy je vždycky zábavnější v týmu.

Hall neví, jak moc se vlastně bude taková hra prodávat, ale jde prý o něco, co chce udělat nejméně deset let. Inspiroval se přitom onlinovkou Space Station 13 a kdybyste na něj zatlačili ohledně toho, kolik prodaných kopií očekává, řekne, že alespoň 20 tisíc. Na Steamu najdete Stationeers pod tímto odkazem, ovšem zatím ještě není early access aktivní, k dispozici bude až později v tomto měsíci.

Nejnovější články