Steampunková adventura Columnae zaujme propracovaným světem a nelineárním vyprávěním
zdroj: tisková zpráva

Steampunková adventura Columnae zaujme propracovaným světem a nelineárním vyprávěním

9. 8. 2016 12:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Srbské nezávislé studio Moonburnt finišuje na Kickstarteru s kampaní na steampunkovou adventuru Columnae: A Past Under Construction. Vaší pozornost si zaslouží hned z několika důvodů. Prvním je atraktivní vizuální pojetí a druhým pak určitě herní systém, který kombinuje klasickou point and click adventuru s nelineárním vyprávěním, které v rámci osmi kapitol nabídne řadu rozhodnutí, která vyústí nejen v osm konců, ale zcela odlišné koncepty vašeho hlavního hrdiny.

Dalším trikem Columnae totiž je časová posloupnost, respektive její absence. Kapitoly se budou odehrávat v různých časových rovinách, takže se budete vracet i k událostem, které už se odehrály, ale jimiž dále prohloubíte charakter své postavy a jejího vztahu k NPC tím směrem, který jste si zrovna zvolili.

Díky systému rozhodnutí a větvení příběhu se Columnae v této oblasti víc blíží RPG. Váš hrdina totiž sehraje svou roli v dalším směřování světa, který prošel katastrofou, jež zničila dýchatelný kyslík. Výsledkem byl vznik Deu, ráje na zemi, kopule, která pod sebou skrývá prosperující přírodní ekosystém, který díky podzemním strojům získává kyslík, který je sem přiváděn obřími sloupy - columnae. Jenže Deus je jen pro vyvolené a tak zbytek lidí živoří ve slumech, které se vytvořili v těchto pilířích a parazitují na kyslíku, který je vedený vzhůru. Vytvořila se zde zkorumpovaná, manipulovatelná společnost, která ale přežívá, často s vidinou, že se jednotlivci dostanou do Deu.

Hlavní postava je nepopsaný list, který teprve popisujete svými činy ve hře. Najdete zde padesátku NPC, jejichž postoj k vám půjde do větší či menší míry ovlivňovat, podle, o jak důležitou postavu jde. Každé nové zahrání Columnae: A Past Under Construction vytvoří možnost zformovat nejen novou osobnost vašeho hrdiny, ale také svými činy pozměnit charakter a chování postav a frakcí, k nimž náleží. Samozřejmě vás nikdo nenutí hrát kladného hrdinu, klidně se můžete postavit do role záporáka, který se neštítí ničeho.

Columnae: A Past Under Construction vypadá nejen jako hezká, ale především chytrá hra. Tříčlenné studio chce na Kickstarteru 40 tisíc eur, což dnes, poslední den kampaně, vybrali. Částka jim umožní pracovat na hře na plný úvazek, protože předchozí tři roky na ní dělali ve volném čase, bez jakéhokoliv rozpočtu. Pokud se vše podaří, Columnae by měla vyjít začátkem roku 2018.

zdroj: Archiv

Nejnovější články