Steampunková hackeřina The Swindle žije a vyjde příští rok
zdroj: tisková zpráva

Steampunková hackeřina The Swindle žije a vyjde příští rok

5. 11. 2014 16:37 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

O kombinaci plošinovky, akce a hackerského stealthu s názvem The Swindle jsme psali poprvé v roce 2011 a málem i naposledy. Tvůrce Dan Marshall totiž v mezičase The Swindle zrušil. Nedalo mu to však a projekt zase oživil s tím, že ho dotáhne do konce v překopané podobě a s novými nápady. Je to dobrá zpráva, protože The Swindle hodně připomíná Mark of the Ninja, přičemž steampunkové zasazení hry v kombinaci s hackerskou zápletkou z ní dělá potenciálně zábavný titul.

Nejde ovšem o kopii Mark of the Ninja. Půjde sice o tichý pohyb mapou, ale právě mapy budou procedurálně generované, což jde ruku v ruce s faktem, že má hra spadat do roguelike žánru a dokonce obsahovat permanentní smrt. Nehrajete totiž za jednoho steampunkového hackera, ale za majitele firmy, která hackery zaměstnává.

Ve chvíli, kdy umře váš vypiplaný, skvělou výbavou ověšený a užitečnými schopnostmi disponující hacker, máte smůlu - je mrtvý, Dave. Musíte si najmout nového z nabídky náhodně generovaných hackerů. The Swindle by to mělo dodat punc osobitosti a zároveň ve spojení s procedurálním generováním úrovní i de facto nekonečnou hratelnost.

Na The Swindle momentálně pracuje studio Size Five Games, a když půjde všechno podle plánu, vyjde hra na počátku příštího roku pro PC. Marshall navíc oslovil i Sony, protože by hru rád vydal na platformách PlayStation 4 a PS Vita. Držme mu pěsti, ať má štěstí. The Swindle totiž vypadá lákavě.

zdroj: Archiv

Nejnovější články