Steampunkovým hackerem v plošinovce The Swindle
zdroj: tisková zpráva

Steampunkovým hackerem v plošinovce The Swindle

20. 7. 2011 17:20 | Novinky | autor: Jan Vitík |

Nezávislí vývojáři pracující pod hlavičkou Size Five Games (dříve Zombie Cow Studios) oznámili svoji novou hru. Jmenovat se bude The Swindle a podle slov tvůrce Dana Marshalla půjde o „steampunkovou kyberkriminální hopsačku“. Co si pod tím představit? „Znamená to nabourat se do něčího bankovního účtu pomocí psacího stroje poháněné párou,“ vysvětlil Marshall. Přeloženo do srozumitelného jazyka lze říci, že půjde o jakousi plošinovku, ve které bude hráč pronikat do různorodých institucí a loupit jako o život. Podle Marshalla půjde o mix Deus Ex a Sonic The Hedgehog, což zní minimálně zajímavě.

Hlavní výbavou budou speciální rukavice, které půjde za ukradené peníze všemožně vylepšovat, takže kromě funkce módního doplňku propůjčí svému nositeli řadu speciálních schopností. „Ano, střílet se bude tak, že z prstů složíte pistoli, tak jak to dělají děti na hřišti,“ dodal Marshall. A to je splněný sen mnoha hráčů. Proč bude jedním z hlavních mechanizmů hromadění peněz vysvětluje Marshall tím, že jde už od pradávna o jeho hlavní koníček. „Není pro mě nic uspokojivějšího, než velká hromada neexistujících peněz,“ upřesnil.

Hra je momentálně v rané fázi vývoje, takže na nějaké podrobnosti či video si budeme muset ještě počkat. Úspěch předchozích titulů (Ben There, Dan That!, Time Gentlemen, Please!) však dává nadějný příslib, že by z toho mohla vzejít další indie pecka. S jistotou The Swindle vyjde na PC a možná i na Xbox 360. Přesné datum vydání zatím nebylo oznámeno.

 

Nejnovější články