Stellaris brzo otevře bránu do neznáma. Čeká za ní ráj nebo zkáza
zdroj: tisková zpráva

Stellaris brzo otevře bránu do neznáma. Čeká za ní ráj nebo zkáza

25. 4. 2018 14:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

V čem vesmírná strategie Stellaris pokulhává mechanicky, zvlášť co do absence pořádného soubojového systému nebo trochu zdlouhavé prostřední části hry, to vynahrazuje spoustou nádherných sci-fi příběhů s myriádou různých konců a výsledků. V Paradoxu se tuhle silnou stránku rozhodli ještě podpořit novým DLC jménem Distant Stars, které do hry přinese další narativní prvky.

Nejzajímavějším a nejmohutnějším přídavkem je příběh Behind Closed Doors. Ten do hry přidá jakousi bránu do neznámé části vesmíru, která se nevyskytuje na žádných běžných mapách. Jenže ona brána je zavřená, a okolní impéria udělají všechno proto, aby ji otevřela jako první. Ale co čeká na druhé straně? Bohatství, truhlice plné zlata a obohaceného plutonia, úžasné technologie? Nebo pádný argument, proč se zvědavost nevyplácí?

zdroj: Archiv

Krom toho přibude hromada nových anomálií k prozkoumání a proskenování, objeví se další vesmírné nestvůry, hodné i zlé, co vesele ignorují fyzikální zákony a plavou vakuem jak velryby v oceánu, a dostane se i na nové světy. Ty budou obydlené zvláštními civilizacemi, a jako obvykle se naskytne možnost je mírumilovně pozorovat, pozvednout je ke hvězdám, nebo na nich vykonávat zbraňové testy.

Zatím nevíme, kdy přesně DLC vyjde, ale bude stát 10 eur a už teď si ho můžete předobjednat na Paradox Plaza. Snad bude plné podobně nezapomenutelných příběhů jako ty, na které jsem občas narazil v základní hře. Obří kostra giganta, který omylem vstoupil mezidimenzionálním portálem na měsíc bez atmosféry a udusil se… brr. Víc takových brr.

Nejnovější články