Strachu není nikdy dost, proto se připravte na Outlast 2
zdroj: tisková zpráva

Strachu není nikdy dost, proto se připravte na Outlast 2

24. 10. 2014 10:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Lekačko-hororovka Outlast vyšla už před více než rokem, aby ji v květnu letošního roku následovalo DLC Whistleblower. A jestli nezávislá hra od studia Red Barrels něco dokázala, tak připomenout hráčům strach, který se z některých dřívějších hororových sérií pomalu vytratil. Od vydání DLC ale tvůrci drželi bobříka mlčení, kterého porušili až s informací, že pracují na pokračování jedničky, čili vyvíjí Outlast 2.

Vzhledem k tomu, že v Red Barrels pracuje dvanáct lidí, neměli bychom vydání Outlast 2 čekat během několika týdnů či měsíců. Tvůrci navíc na hře pracují v zásadě jen chvíli a nemají tedy po ruce ani nálož konkrétních informací.

V první řadě by ale fanoušky prvního dílu neměla ve dvojce čekat jakákoliv zásadní změna konceptu. Outlast 2 má být stejný druh hororu jako jednička, jen by měl být přirozeně lepší ve všech směrech. Cílem tvůrců je horor, který se sami budou bát hrát. Chtějí udělat horor postavený na emocích, a podřídit se tomu musí design celé hry.

"Outlast 2 je survival horor a odehrává se ve stejném univerzu jako Outlast, ale najdete tam jiné postavy a jiné prostředí. Možná se někdy do Mount Massive Asylum vrátíme, ale teď máme v hlavně nové nápady a nová témata, která bychom rádi rozpracovali. A myslíme si, že nám pod rukama začíná vznikat něco fakt skvělého," řekl spoluzakladatel studia Red Barrels Phillipe Morin v rozhovoru pro Bloody Disgusting.

Jestli ve dvojce budeme zase jen utíkat a schovávat se, nebo se půjde i bránit či dokonce útočit, zatím neví možná ani tvůrci. Nebo to nechtěli Bloody Disgusting říct, čili vyloučit to zatím nejde. Stejně tak nelze s jistotou říct, na jakých platformách hra vyjde, protože do oznámení podobných detailů mají tvůrci Outlast 2 ještě daleko. Datum vydání je samozřejmě také ve hvězdách, ale jak už jsem naznačil, hra vyjde spíš za dlouho než brzy.

Nejnovější články