Strategie Oriental Empires přenese hráče do starověké Číny na začátku příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Strategie Oriental Empires přenese hráče do starověké Číny na začátku příštího roku

8. 12. 2015 11:40 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nadějně vyhlížející tahová strategie ze starověké Číny, Oriental Empires, zamíří v prvním kvartále příštího roku na Steam do programu Early Access. O herním obsahu se tam můžete dočíst již nyní, zatím však ještě titul nelze zakoupit. To tedy bude možné až po novém roce a kdyby strategie tohoto ražení a z tohoto prostředí nestačila, abychom vyhlíželi začátek roku roku, pak nás autoři z týmu Shining Pixel Studios lákají novým trailerem.

Oriental Empires slibují být zástupcem takzvaných 4X strategií (eXplore, eXpand, eXploit, and eXterminate) a hra jako taková nabídne příběh zasazený do herně nepříliš vytěžené tématiky starověké východní Asie. V tom se budou hráči pohybovat v rámci klasické tahové strategie s taktickými boji. V zásadě půjde o podobný recept, jaký nabízí například série Total War. Tento fakt ostatně jen podtrhuje skutečnost, že ve vedení studia stojí rovnou dva veteráni série Total War – R.T. Smith a John Carline.

Přiložená ukázka začíná výčtem toho, čím Čína přispěla do knihovny vědění lidstva – ať už jde o střelný prach či o vynález papíru, Čína vždy patřila mezi jedny z tahounů pokroku a rozvoje lidského vědění. Jako hráči pak samozřejmě nebudete mít cíle o nic menší.

Oriental Empires přenesou hráče na počátek doby bronzové, kdy budeme moci přetvářet krajinu za pomocí nejenom meče, ale i s přispěním budování osad i politiky. Jedním z hlavních aspektů hry však zřejmě budou ony boje a taktické možnosti, jež nabídnou – video poodhaluje možnosti léček, využívání terénu a nechybí samozřejmě ani náhled na to, jak bude v praxi vypadat taktický pohled na bitvy.

Ty samotné budou také prováděné pouze v tazích – stačí si jen dopředu takzvaně naklikat, co se bude dít, a následně potvrdit konec tahu. Pak už jen stačí sledovat celou tu masivní nádheru v pohybu a buďto se těšit nad výsledkem, nebo si ve frustraci rvát vlasy. Jen boje samozřejmě hra nenabídne, a těšit se tak lze i na složité politikaření a řadu jiných dílčích prvků hratelnosti.

Hrát přitom budeme moci buďto za konkrétní město, nebo dokonce za celý kmen. Na výběr pak bude celkem 16 odlišných frakcí, jež však přeci jen nabídnou odlišný přístup ke hraní oproti sérii Total War. Oriental Empires totiž nenabídnou dvě odlišné fáze hry – taktickou mapu a souboje, ale jedinou celistvou mapu, na které budou probíhat přesuny jednotek, budování osad, ale i samotné bitvy. Obojí tedy ale bude probíhat v tazích a pro obojí platí, že si budeme moci z taktického nadhledu zazoomovat až na úroveň obličeje jednotlivých postav.

zdroj: Archiv

Nejnovější články