Strategie They Are Billions na vás vychrlí obrovskou armádu zombíků
zdroj: tisková zpráva

Strategie They Are Billions na vás vychrlí obrovskou armádu zombíků

2. 6. 2017 9:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

They Are Billions, hlásá název chystané realtimové strategie od Numantian Games, tvůrců hardcore RPG Lords of Xulima. A čeho že jsou ony zmiňované miliardy? No přece zombíků. Ve steampunkovém světě došlo k apokalypse a po krajině se teď prohání obrovské hordy infikovaných chudáků. Najednou se jich na vás může vrhnout prý až 20 tisíc, a každá z postaviček má být řízena svou vlastní umělou inteligencí! Přeživší lidé, i když mají k dispozici mocná brnění a rychlopalné zbraně, to rozhodně nebudou mít jednoduché.

Musím říct, že kdyby mi nebyla poskytnuta přímá ukázka v podobě traileru, možná bych všemu tomu chlubení ani nevěřil, ale takhle nemám důvod pochybovat o pravdomluvnosti vývojářů. Speciální engine evidentně umí podporovat opravdu velké množství jednotek a nepřátelé vypadají aspoň zpola inteligentně, a rozhodně jsou hroziví, když se vrhají na přeživší jako mořský příboj na pobřežní pevnost.

zdroj: Vlastní

Vaším úkolem je zakládat nové kolonie a ochraňovat ty existující. K tomu vám pomohou nejen žoldáci a armáda, ale taky věže, zdi, brány a další podpůrné budovy. Hra se sice odehrává v reálném čase, ale kdykoli ji můžete pozastavit a rozdat svým lidem rozkazy, což je jedině dobře – hekticky stavět základnu tváří v tvář největší zombie apokalypse, co herní svět kdy spatřil, mi nezní jako zrovna příjemný zážitek.

Do toho všeho musíte počítat ještě se samotnou infekcí. Stačí, aby vaší obranou pronikl jediný zombík, a jste v průšvihu. Jeden nakažený se brzo může změnit v deset, netrvá dlouho a je jich sto, a pak už tenhle exponenciální nárůst nikdy nezastavíte. Řešení? Zahrajte si na Arthase a vyhubte postiženou čtvrť dřív, než to stihne virus. Není to pěkná práce, ale zoufalá situace si vyžaduje zoufalé činy.

Existují dvě možnosti, jak si They Are Billions užít. Tou první je příběhová kampaň, kde pro vás budou připraveny konkrétní mise – například stavba nové kolonie, její obrana či záchranné operace. Na vás bude nejen plnění úkolů, ale také výzkum nových technologií a vylepšení, což dohromady determinuje podobu vaší armády po zbytek kampaně.

Druhým lákadlem je mód Survival. Ten je pro změnu náhodně generovaný, včetně speciálních eventů, vlastního počasí, zeměpisných podivností a infikované populace. Váš cíl je velice prozaický – přežít za každou cenu, a to alespoň 100 dní. Prý jde o rychlý, velice návykový mód, a v podobném duchu by měly být každý týden vydávány speciální výzvy. Když se vám v nich zadaří, budete zařazeni do žebříčku nejlepších hráčů.

A ještě ke všemu to vypadá moc pěkně. They Are Billions se rozhodně podařilo vzbudit má očekávání, a myslím, že nebudu sám. Všichni zájemci si ovšem musí počkat až do letošního podzimu, kdy by hra měla vyjít na Steamu.

Nejnovější články