Strategii The Curious Expedition letos čeká konzolová verze a plnohodnotné pokračování
zdroj: tisková zpráva

Strategii The Curious Expedition letos čeká konzolová verze a plnohodnotné pokračování

4. 3. 2019 13:08 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před dvěma lety se nezávislému německému studiu Maschinen-Mensch podařilo vydat svou první hru The Curious Expedition z early accessu. Pro dvoučlenný tým se zkušenostmi z vývoje Spec Ops: The Line šlo se 170 tisíci prodanými kopiemi o úspěch, na který se letos pokusí navázat pokračování Curious Expedition 2. První hra se zároveň dočká vydání na konzolích.

Původní The Curious Expedition byla roguelike adventurní strategie vyvedená v pixelartové grafice. Vaším cílem bylo podnikat výpravy do nezmapovaných krajin a nalézt co nejvíce artefaktů a cenností, kterými se pochlubíte doma a dáte všem najevo svou objevitelskou velikost. Hra byla protkaná generovanými příběhy a obsahovala prvky managementu: museli jste se starat o zásoby jídla a morálku družiny.

Pavel Skoták k ní měl své výhrady, o které se podělil v recenzi, ale například podle webu Rock, Paper, Shotgun šlo o nejlepší hru roku 2016 v kategorii roguelike. Tím se tvůrci samozřejmě moc rádi pochlubí a jistě by ocenili, kdyby se Curious Expedition 2 dočkala alespoň totožné slávy.

zdroj: Archiv

Pokračování naváže na svého předchůdce ve všech ohledech vyjma dvou. Zcela se mění grafický styl, který už nezavání retrem, ale inspiruje se v komiksech. Zároveň se poprvé utkáte se svými přáteli a hráči z celého světa díky multiplayeru. Jinak počítejte s vylepšením základních pilířů hry, zejména pak v oblasti procedurálního generování.

Konzolové verze The Curious Expedition vyjdou během letošního roku, pokračování Curious Expedition 2 se rovněž letos dočká svého uvedení do předběžného přístupu. I v jeho případě se později počítá s konzolemi, ale ani u jedničky, ani u dvojky zatím neznáme přesné platformy. Asi můžeme počítat s PlayStationem a Xboxem, ale nad Switchem momentálně visí otazník.

Nejnovější články