Středověké MMO The Black Death vás nechá přežívat uprostřed morové epidemie
zdroj: tisková zpráva

Středověké MMO The Black Death vás nechá přežívat uprostřed morové epidemie

21. 1. 2016 8:28 | Novinky | autor: Adam Homola |

Středověká epidemie moru se ve hrách občas objeví, ale projekt The Black Death na ní staví celý zážitek. Půjde o nekompromisní multiplayerový survival s desítkou povolání a všudypřítomnou smrtí nejen v podobě moru. Jestli se nebezpečí postavíte jako válečník, nebo budete jen farmařit jako sedlák, je na vás. Dokonce se můžete jen tak potulovat krajinou a bavit ostatní hráče svými básněmi a písněmi jako minstrel, což je jedno z povolání.

Cestou středověkou krajinou narazíte na spoustu vesnic, ještě více vesničanů, divokých zvířat a nevyhnete se ani nakaženým. Prostředí a vůbec atmosféra by měly být v The Black Death opravdu nevlídné a nesmlouvavé, ale i přesto se musíte pokusit přežívat ze dne na den. Třeba právě v roli obyčejného sedláka, kterému se do bojování moc nechce.

Jak bude role sedláka ve hře fungovat, uvidíme už v březnu, kdy se The Black Death dostane na Steam, zatím pouze v programu předběžného přístupu. Jak už bylo řečeno, mor nebude vaší jedinou starostí. Pro přežití musíte lovit, sbírat nebo třeba i krást jídlo a zásoby. Zajímavě zní také herní ekonomika, kdy půjde podle vývojářů všechno koupit, protože má všechno svoji cenu. Zbraně, brnění, domy a další věci mohou být vaše.

zdroj: Archiv

Jak ale přijdete k penězům je už na vás a může to být jak poctivou cestou, tak si můžete přivlastnit cizí majetek a jiné hráče okrást. Celý středověký svět by měl mít zhruba osm čtverečních kilometrů a byť nepůjde o identické převedení reálných lokací do hry, brali vývojáři inspiraci v západní Evropě.

Dalším z trumfů je pak údajně unikátní soubojový systém. V něm má záležet na tom, jak své útoky či úhyby načasujete, ale víc jsme se o soubojích bohužel nedozvěděli. Jestli půjde jen o variaci na Mount & Blade a další podobné hry, nebo o opravdu unikátní a inovativní souboje, se dozvíme v březnu.

Nejnovější články