Středověké RPG The Waylanders nabídne souboje inspirované Dragon Age
zdroj: tisková zpráva

Středověké RPG The Waylanders nabídne souboje inspirované Dragon Age

29. 8. 2018 9:54 | Novinky | autor: Adam Homola |

Španělské studio Gato Salvaje možná neznáte, ale Mike Laidlaw by vám už něco říkat mohl. Právě on se na novém RPG s názvem The Waylanders podílí, a to z pozice příběhového a krativního konzultanta. Laidlaw pracoval dlouhé roky v BioWare a právě Dragon Age: Origins, Neverwinter Nights 2, ale i Ocarina of Time patří mezi RPG ikony, kterými se tvůrci inspirovali.

The Waylanders vyjde sice až v roce 2020, ale měla by nabídnout poctivé RPG s působivým příběhem, výrazným vývojem postav, možností romantických vztahů s parťáky a taktický soubojový systém.

Souboje tu mají probíhat v reálném čase, ale podobně jako třeba v Dragon Age budete mít možnost celou akci zapauzovat, v klidu si promyslet další kroky a pak pokračovat dál. The Waylanders má stát na celé partě hrdinů putujících a bojujících v době Keltů a raného středověku.

Na dobový svět a vlastně i souboje můžete nahlížet jak z tradičního izometrického pohledu, tak z ptačí perspektivy, nebo si můžete přepnout kameru na pohled třetí osoby a koukat na bojiště zblízka.

zdroj: Archiv

Vývojáři plánují velké věci v systému tříd, kdy bude k dispozici šest základních tříd, na které pak bude navazovat dalších třicet tříd. Ve výsledku by se tak mohl ke svému hernímu stylu dostat prakticky každý typ hráče.

V soubojích využijete navíc ještě několik ofenzivních i defenzivních formací, které vám v soubojích otevřenou různé nové bojové postupy a taktiky, které byste v jiných RPG hledali marně. The Waylanders sice vypadají docela slibně, ale ještě si na ně počkáme. Hra má vyjít na PC až v prvních měsících roku 2020.

Nejnovější články