Střílečka? Strategie? Obojí! Chystá se remake druhého dílu Battlezone
zdroj: tisková zpráva

Střílečka? Strategie? Obojí! Chystá se remake druhého dílu Battlezone

30. 11. 2017 10:58 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Stvořit funkční hybrid mezi střílečkou a strategií, to je sen nejednoho herního vývojáře. Řešit se to dá například multiplayerem, v němž většinu hráčů pošlete umírat na frontu a jednoho šťastlivce posadíte do vypolstrovaného generálského křesla, tak jako v Heroes & Generals. Ale že by jeden hráč obsáhl obě role? To už je trochu složitější. Právě o něco takového se v roce 2000 pokusila Battlezone 2: Combat Commander, a totéž nabízí její chystaný remake s matoucím jménem Battlezone: Combat Commander.

Navzdory chybějící číslici nejde o remake jedničky – o ten už se vydavatelé Rebellion postarali před rokem a v recenzi si od Dana Kremsera odnesl sedmičku. Snad aspoň stejně dobře dopadne i pokračování, které také nabídne přeskakování mezi jednotlivými vozidly vaší flotily, stavění základny i armády, těžení surovin, a samozřejmě intenzivní přestřelky, v nichž se utkáte s dobyvačnými mimozemšťany.

zdroj: Vlastní

Reflexy i taktické myšlení si otestujete jednak v singleplayerové kampani, jednak v multiplayeru. Dobrá zpráva je, že hra více hráčů nebude závislá na konkrétní službě, přes kterou Battlezone zakoupíte. Hráči na Steamu si to klidně můžou rozdat s kolegy z GOG, a to až ve 14 lidech. Použijí k tomu tanky, vznášedla i neprakticky vypadající chodící stroje, které jako by vypadly z Hvězdných válek.

Remake přinese i další drobnosti, třeba achievementy nebo ukládání hry do cloudu (pouze na Steamu). Klíčovou by se mohla ukázat podpora modů, protože všichni víme, čeho je schopná nadšená komunita – stačí si vzpomenout na včerejší článek o fascinující předělávce Zaklínače 3. To všechno přijde někdy v průběhu příštího roku, ale na konkrétní datum si ještě budeme muset počkat. Kdybyste se do té doby chtěli zúčastnit uzavřené bety, odebírejte newsletter, a máte šanci být vylosováni.

Nejnovější články