Studio Fantasy Flight Interactive končí. Autoři karetní hry Pán prstenů doplatili na nezájem hráčů
zdroj: tisková zpráva

Studio Fantasy Flight Interactive končí. Autoři karetní hry Pán prstenů doplatili na nezájem hráčů

9. 1. 2020 7:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Ve světě Pána prstenů nakonec většinou všechno dobře dopadne, pokud se váš tatínek zrovna nejmenuje Fëanor. Zlo je poraženo, kromě Seana Beana pořádně nikdo neumře, a když už umře, tak se aspoň brzo zase narodí, bělejší než kdy dřív… Jenže to bohužel není případ studia Fantasy Flight Interactive spadajícího pod Fantasy Flight Games, významného vydavatele deskovek. Jeho digitální sekce stojí za nedávnou (a docela dobrou) karetní hrou ze Středozemě, jenže nyní bohužel zavírá dveře a zaměstnanci si musejí hledat novou práci.

The Lord of the Rings: Adventure Card Game je digitální variace na známou papírovou verzi, v níž s kamarády kooperativně bojujete proti Sauronovu zlu. Je to fajnová hra pro jednoho hráče i pro menší skupinky, jak se dozvíte v mé sedmičkové recenzi – jenže když dneska chcete udělat úspěšné kartičky, musíte být excelentní, nejen fajnoví.

Hra se potýkala s nezájmem hráčů a zaručeně i s mizernými finančními výsledky – museli jste si za ni totiž dopředu zaplatit a vývojáři doufali, že vám pak prodají samostatná karetní rozšíření, přesně jako to dělá papírová verze. Ale kdo dneska nejde free-to-play, ten to bude mít složité. Tahle depresivní pravda se potvrdila i tentokrát.

Šéf studia Tim Gerritsen oznámil ve veřejné zprávě na síti LinkedIn, že studio příští měsíc skončí. Gerritsen se prý pokusí najít zaměstnancům jiné uplatnění a po nové práci se poohlíží i on sám. Doufejme, že se vývojáři někde uchytí co nejdřív a třeba pod jejich rukama vznikne nějaká jiná Tolkienova adaptace. Těch je totiž na můj vkus stále ještě příliš málo, i když počítám chystaného Gluma.

Co s hrou bude dál? Nechci znít jako zbytečný pesimista, ale neočekávám, že vydavatel Asmodee bude do hry bez dedikovaného vývojářského týmu cpát další obsah. Snad aspoň nechá spuštěné servery pro těch pár hráčů, co se v karetní Středozemi scházejí – podle informací Steam Charts jich tam bývá v jednu chvíli průměrně asi třicet.

zdroj: Archiv

Za upozornění na Gerritsenovu zprávu děkujeme PC Gameru.

Nejnovější články