Sunless Skies během jediného dne prosvištěla kickstarterovou kampaní
zdroj: tisková zpráva

Sunless Skies během jediného dne prosvištěla kickstarterovou kampaní

2. 2. 2017 10:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud vám sedlo steampunkové dobrodružství Sunless Sea, v němž jste zas a znovu objevovali taje širého oceánu a umírali u toho, rozhodně zbystřete. Vývojáři ze studia Failbetter Games splnili slib a vydali se s pokračováním Sunless Skies na Kickstarter. A dřív, než byste řekli „vesmírná lokomotiva,“ splnili stanovený cíl vybrat 100 tisíc liber. Ano, vesmírná lokomotiva, protože v Sunless Skies se vydáte do vesmíru a viktoriánská Anglie létá v mechanických stojích, jimž neříká loď.

Sunless Skies se odehrává deset let po událostech své námořní sestřičky. Královna Viktorie spustila masivní exodus do vesmíru, kde se Britské impérium velmi rychle usadilo a začalo praktikovat stejné metody, jako na Zemi. Místu, jež momentálně osidluje se říká High Wilderness. Hvězdy, myslící bytosti, v něm umírají a v troskách po jejich existenci se usazuje člověk. Pardon, Brit.

Hranici celého území tvoří takzvaný Reach, za nímž se nachází jen nezávislí kolonisté, kteří nechtějí mít s Brity nic společného. Jenže expanze impéria se neptá a tak Reach tvoří jakési nárazníkové pásmo mezi velkými společnostmi náležejícími ke koruně a hnutím nezávislých pionýrů, průzkumníků a osadníků, kteří hledají své místo mezi hvězdami bez dohledu impéria.

zdroj: Archiv

Ke komu se vás kapitán přidá a jak ovlivní tento konflikt i osody těch, na něž při zkoumání vesmíru narazí, je jen na vás. Sunless Skies používá stejný mustr jako Sunless Sea, byť samozřejmě s určitými úpravami. Vaše loď, tedy lokomotiva, prostě vás mechanický dopravní prostředek bude vaším domovem, prostředkem obživy, cílem ke splnění vašeho cíle, vaší Ambice. Tu si zvolíte na začátku života prvního kapitána a stanovuje celkový cíl hry. Samozřejmě, váš kapitán může zemřít a kormidlo po něm převezme další, tedy pokud se nerozhodnete vrátit se k automaticky uložené pozici.

Failbetter Games se rozhodli, že trochu pozmění základní formuli původní hry. Po smrti vašeho kapitána nezačínáte ve světě nepoznamenaném vašimi akcemi. Kromě lodě a dalších hmotných statků totiž zdědíte i rozhodnutí a jejich následky, které má na svědomí váš předchůdce. Vývojáři tak chtějí zabránit úmornému opakování stejných úvodních pasáží.

Další detaily se dozvíte na kickstarterových stránkách Sunless Skies, které už se mohou chlubit tím, že minimální potřebnou částku už tvůrci vybrali. Celkový rozpočet hry je prý 330 tisíc liber a není nemožné, že se nakonec na Kickstarteru vybere celá tahle částka. Každopádně se dá čekat, že po úspěchu Sunless Sea nehrozí, že by Failbetter Games selhali v procesu vývoje a Sunless Skies se tak dočkáme.  

 

Nejnovější články