Švihnutá série Rock of Ages dostane třetí díl s editorem úrovní
zdroj: tisková zpráva

Švihnutá série Rock of Ages dostane třetí díl s editorem úrovní

17. 8. 2019 12:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hry ze série Rock of Ages jsou dost možná jediné svého druhu. Prakticky nepopsatelné žánrem (akční tower defense strategie s koulemi?), nesrovnatelné humorem ve stylu Monty Pythonů a těžko pochopitelné z pohledu nic netušícího pozorovatele. Vždyť se tam jen koulí vejcový muž, bochník sýra či kamenná pěst, která proráží zdi a nabaluje na sebe krávy! Věřte tomu, nebo ne, ale jde o velmi populární taškařici, která si vyslouží třetí díl.

Rock of Ages III: Make & Break vás opět protáhne napříč historií. V příběhové kampani potkáte samotného Caesara a Lincolna, někde za Trojským koněm se možná ukrývá děsivý krampus a dojde i na špagetové monstrum. Představivost tvůrců zkrátka nezná mezí.

Avšak příběhový mód je jen špičkou ledovce. Mezi další módy patří například Humpty Dumpty, kde musíte velmi opatrně dopravit vejcového muže na konec nebezpečné cesty. V Boulder Avalanche se zase standardní role obrátí a vy budete ti, kdo brání svou pevnost před útoky rozjetých koulí.

zdroj: Archiv

Multiplayer si mohou dát čtyři hráči online nebo dva na rozdělené obrazovce. Někdo bude stavět překážky, druhý se je pokusí pokořit. Třetí díl sérii obohatí o editor, který vám umožní vytvořit vlastní úrovně a ty následně sdílet s ostatními hráči, kteří se je pokusí rozbít v roli jedné z dvaceti koulí.

Studio ACE Team poprvé nedělá na hře samo, ale přijalo pomoc od studia Giant Monkey Robot, které stojí za originální strategií BalanCity. Z jejich spolupráce nejspíš opět vzejde pořádná jízda, kterou i tentokrát zažijete na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi, kde Rock of Ages III: Make & Break vyjde zkraje příštího roku.

Nejnovější články