System Shock se po 24 letech dočkal první příběhové modifikace od fanoušků
zdroj: tisková zpráva

System Shock se po 24 letech dočkal první příběhové modifikace od fanoušků

3. 7. 2018 14:43 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco čekáme na odložený remake stařičkého System Shocku a zároveň na jeho tajemné pokračování System Shock 3, originál z roku 1994 otevírá své brány moderské komunitě. Až nyní totiž došlo k uveřejnění zdrojového kódu společností Nightdive Studios, takže očekávejte nálož modifikací na serveru ModDB. První vlaštovkou je zbrusu nová kampaň ReWired.

O modu informoval web Rock, Paper, Shotgun, který se záhy dozvěděl, že System Shock: ReWired nevznikal jen s pomocí uvolněného zdrojového kódu, ale i v level editoru Deck. Jeho tvůrce Dertseha strávil roky reverse-engineeringem hry, aby tak vytvořil komplexní modovací nástroje. Ty využil 3RDplayer ke stvoření svého díla.

System Shock: ReWired se odehrává na lékařské lodi UNN Bismarck, nad níž převzala kontrolu umělá inteligence SHODAN. Historie se tedy opakuje. UNN Bismarck sice není tak rozlehlá jako původní Citadel Station, ale zato nabízí ještě víc klaustrofobie. Čekají na vás celkem tři rozsáhlé paluby a čtyři kyberprostory mezi nimi. A zatím to vypadá jako více starého dobrého System Shocku.

Příběh je odvyprávěn formou načmáraných poznámek, emailů posádky a audiologů, které tu zbyly po nyní zmutovaných kolezích. I když nacházíte zvukové záznamy, netěšte se na dabing. Musíte si vystačit s titulky. Ale i díky tomu se vám modifikace stáhne dříve, než stihnete mrknout. Má totiž pouhopouhých 250 kilobytů.

Video výše avizuje, že modifikace funguje se všemi verzemi System Shocku, přičemž je doporučována Enhanced Edition, kterou můžete pořídit ve slevě za 1 euro na GOGu. Samotný mod stahujte z jeho stránek na ModDB.

system shock rewired zdroj: tisková zpráva

system shock rewired zdroj: tisková zpráva

system shock rewired zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články