Tahová 4X strategie Planar Conquest osloví fanoušky Heroes of Might & Magic
zdroj: tisková zpráva

Tahová 4X strategie Planar Conquest osloví fanoušky Heroes of Might & Magic

31. 5. 2016 11:03 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nezávislý tým Wastelands Interactive se vrací ke svému milovanému tématu tahových strategií s 4X fantasy tahovkou Planar Conquest, která by mohla minimálně systémem tahových bitev oslovit fanoušky Heroes of Might & Magic. Jako původní zdroj inspirace ale slouží prastará strategie Master of Magic od Simtexu z roku 1994. Dá se říci, že co platilo pro ni, platí i pro Planar Conquest. Hrajete za mocného mága, který vede jednu z osmi ras za totální dominancí nad světem. Klíčovým prvkem jsou pak tahové bitvy na čtvercové mapě, kde velíte svým jednotkám, případně metáte kolem kouzla a v mezičase stavíte města a expandujete na strategické mapě.

Záběr hry co do definování vaší taktiky je pořádný. Na začátku kampaně si upravíte svého mága a vyberete jeden z třinácti magických oborů, přičemž pro každý z nich jsou unikátní kouzla, kterých je celkem přes tři stovky. Další možnosti modifikace stylu hraní nabízí čtyři desítky schopností. Během strategické části, mimo boj, stavíte města, k nimž je k dispozici čtyřicet budov a provozujete diplomacii s dalšími vládci.

Základ hry leží v samotných bitvách, kde používáte zrekrutované nebo vyčarované jednotky (těch je pro změnu ve hře 150) a bojujete v rámci několika proměnlivých typů map, které se liší nejen vizuálně, ale především terénem. Jednotky navíc získávají zkušenosti a tak si po čase vytrénujete svou armádu veteránů. Kdyby vám to nestačilo, můžete najímat i hrdiny a dávat jim vybavení.

Wastelands Interactive zkoušeli tento žánr už před rokem se strategií Worlds of Magic, která nedopadla nejlépe. Dá se říct, že Planar Conquest je náprava tohoto přešlapu, který navíc vzešel z Kickstarteru. I proto dostanou všichni vlastníci Worlds of Magic novou hru zdarma. „Víme, že Worlds of Magic měla problémy, které potřebovaly další úpravy po vydání. Vylepšovali jsme řadu herních prvků v následných updatech, ale nakonec jsme si uvědomili, že pro uplatnění plného potenciálu našich plánů s 4X projektem musíme vše přepracovat a vydat znovu. Tak vznikla Planar Conquest.“

Ve srovnání se svým nešťastným předchůdcem v novém titulu najdete zcela odlišné uživatelské rozhraní, vylepšenou umělou inteligenci, lepší grafiku, editor map a další novinky. V plánu je i cross-platform multiplayer s verzemi pro Xbox One a PS4, tedy až vyjdou. Škoda, že není funkční s mobilními verzemi, které už jsou nějaký pátek venku a rozhodně nedopadly špatně – navíc nejdou cestou free-to-play. PC verze hry vyšla včera a první reakce hráčů na Steamu jsou poměrně pozitivní, byť je jasné, že i tentokrát bude mít studio nějakou práci s dodatečnými updaty a opravami.

zdroj: Archiv

Nejnovější články