Tahovku s mechy BattleTech od tvůrců Shadowrunu vydá Paradox
zdroj: tisková zpráva

Tahovku s mechy BattleTech od tvůrců Shadowrunu vydá Paradox

12. 5. 2017 10:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po skvělé RPG sérii Shadowrun se Harebrained Schemes pustili do další hry z portfolia FASA – Battletech. Jde o jeden z pilířů her (deskových i počítačových) s mechy a že je o tento specifický žánr stále zájem dokázal neoddiskutovatelný úspěch na Kickstarteru. Na Paradox Conu teď obě firmy oznámily, že Paradox Interactive BattleTech pro Harebrained vydá a zároveň ukázali nový trailer.

Pro Paradox jde o logickou volbu. Jejich zákazníci milují strategické hry a BattleTech zapadá se svými tahovými bitvami přesně do tohoto portfolia. Spolupráci si samozřejmě pochvalují i v Harebrained ústy šéfa Jordana Weismana, který i stál u vzniku původní deskové hry (a v Levelu 256 jste si s ním mohli přečíst první český rozhovor). „V Harebrained Schemes chováme obrovský respekt k dlouhé sérii kvalitních strategických her, které Paradox vydal a jsme hrdí na to, že se BattleTech stane její součástí.“

Skrze tuto hru se BattleTech vrací na monitory po dvaceti letech. Děj se odehrává v roce 3025, kdy spolu šlechtické rody vedou války pomocí obrovských, piloty řízených robotů. Vy se ujmete role velitele žoldnéřské kumpanie, která se ocitne uprostřed rozsáhlého konfliktu. A takové konflikty mají žoldnéři rádi.

zdroj: Vlastní

V kampani budete mezi misemi spravovat celou jednotku, vybavovat a opravovat mechy, případně je kompletně přestavovat. Hra bude obsahovat modulární systém šasi, na které můžete navěsit všechno možné vybavení a vytvářet tak vlastní unikátní roboty – stejně jako v deskové předloze. Kromě kampaně si budete moci zahrát i PvP multiplayer, protože soupeření s konstrukty i taktikou jiných hráčů je velká část zábavy v BattleTechu. Hra by měla vyjít ještě letos.

 

Nejnovější články