Tajemná hra od Insomniac se jmenuje Overstrike
zdroj: tisková zpráva

Tajemná hra od Insomniac se jmenuje Overstrike

7. 6. 2011 0:15 | Novinky | autor: Martin Bach |

O tom, že Insomniac oznámí na E3 2011 svou novou hru si štěbetali ptáci na střechách už pár dnů. Už dopředu jsme tak věděli, že vše bude oznámeno na E3 konferenci Electronic Arts, a že poprvé v historii Insomniac nepůjde o PlayStation exkluzivitu, ale o multiformátový titul. A s čím tedy tvůrci Spyra, Ratcheta & Clanka nebo Resistance hodlají získat naší pozornost?

Odpověď zní jasně – kooperativní akcí pro čtyři hráče s názvem Overstrike. Na konferenci E3 jsme měli možnost vidět první trailer, který představuje postupně všechny členy svérázného komanda, které operuje pod hlavičkou organizace Overstrike 9. Konkrétně jde o bývalého žoldáka Daltona Brookse, který je během traileru vyslýchán kvůli nedávnému incidentu a jde evidentně o šéfa celého týmu. Mezi jeho spolubojovníky patří sympatická zlodějka, mladý vědec a nafintěná detektivka. Všichni čtyři jsou evidentně momentálně v nemilosti u svých šéfů, podle prohlášení Insomniacu jde ale o zkušené borce, kteří sice udělají při akci pěkný binec, ale svou práci dělají nejlépe ze všech. Trailer najdete uvnitř článku.

zdroj: Archiv

Overstrike nebude žádnou příběhovou akcí, děj se točí kolem teroristů, kteří chtějí ovládnout svět, a je zřejmé, že zápletka tady bude spíše pro okrasu. Mnohem důležitější je styl akce, který bude využívat přednosti jednotlivých členů týmu, které nejsou, mírně řečeno, úplně standardní. Žoldák dokáže bleskově vytvořit odolný štít, kterým neproletí ani kulka, zlodějka může kdykoliv zmizet a rychle se objevit s pistolí u hlavy nepřítele a detektiv zase střílí prapodivnou mazlavou věc, která okamžitě na nepříteli ztuhne a znehybní jej. Vše bude samozřejmě okořeněno drsňáckými hláškami a humorem ve stylu Insomniacu. Akce v Overstrike zatím vypadá velmi lákavě a o jejích kvalitách se budeme moci v blíže neurčeném termínu přesvědčit jak na PlayStation 3, tak na Xboxu 360.

Nejnovější články