Tak nám ujelo Metro. Třetí díl s podtitulem Exodus dorazí až příští rok
zdroj: tisková zpráva

Tak nám ujelo Metro. Třetí díl s podtitulem Exodus dorazí až příští rok

17. 5. 2018 10:12 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Již letos na podzim jsme se měli vydat vlakem skrz matičku Rus v pokračování akční série Metro. Jenže si zatím musíme nechat zajít chuť. Metro Exodus bylo pro mě osobně jedno z největších překvapení loňské é-trojky a patří ke hrám, které jsem letos vyhlížel s velkým očekáváním. Odklad mi ale nevadí, právě naopak. Aspoň bude dost času na dohrání Red Dead Redemption II.

Pokud snad naivně očekáváte, že v oficiální zprávě bude stát něco jako: „Důvodem odkladu jsou v té samé době plánovaná vydání her Call of Duty: Black Ops IIII a Red Dead Redemption II,“ pak překvapivě nejste daleko od pravdy. Mezi důvody je samozřejmě zmiňováno, že více času znamená lepší herní zážitek, který fanoušci série tak moc očekávají.

Zároveň se ale autoři nestydí sdělit i další, dost možná důležitější důvod: „Průběžně zhodnocujeme průběh vývoje hry (…), a zároveň sledujeme oznámení ohledně produktů naší konkurence.“ Výše zmíněné hry sice nejsou přímou konkurencí Metra, ale bezpochyby na sebe strhnou velkou pozornost. Nelze se proto divit vývojářům z 4A Games a jejich vydavateli Deep Silver, kterým připadá všestranně lepší cílit na Q1 2019 (už budou mít dostatek času a financí po napěchovaném podzimu).

Odklady málokdy potěší natěšené hráče, nicméně sami tvůrci vás vyzývají ke krátkodobé trpělivosti. Na nadcházející výstavě E3 totiž uvidíte nové záběry z hraní, které odhalí dosud nezveřejněné herní prostředí. Jak už víte z dřívějška, Metro Exodus vás protáhne různými ruskými městy napříč všemi ročními obdobími. Sám jsem zvědavý, co má pro E3 nachystáno.

Nejnovější články