Techland spouští digitální distribuci Gemly - nejen pro své vlastní hry
zdroj: tisková zpráva

Techland spouští digitální distribuci Gemly - nejen pro své vlastní hry

27. 7. 2017 11:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Možná jste minulý měsíc pochytili Patrikův článek o trochu překvapivé skutečnosti, že dva roky starou zombie hru Dying Light v příštích dvanácti měsících rozšíří 10 nových DLC zdarma. A první z nich s názvem Reinforcements už vyšlo. Do nemrtvými zamořeného města přidává elitní vojenskou jednotku vybavenou nejmodernějšími zbraněmi. Pokud se vám podaří ulovit dost jejích členů, získáte za odměnu nový skin. Ale co je ještě zajímavější – vývojáři ze studia Techland zároveň představili novou distribuční platformu s názvem Gemly.

Nejdřív bych tedy rád dodal, že kromě vojáků vám nové DLC přinese i čerstvého mutanta, který se rozhání obrovskou kamennou palicí, a také zbraň Harran Military Rifle. Ta je, stejně jako ostatní části rozšíření, zdarma, ale pro její vyzvednutí musíte zavítat právě na Gemly. Tahle platforma slouží jednak jako zdroj exkluzivního obsahu od Techlandu, tak i jako obchod, kde si můžete koupit celou škálu her, co s polskou společností nemusí mít vůbec nic společného.

zdroj: Archiv

Shrnutí přímo ze stránek obchodu na gemly.com zní následovně: „Na Gemly vám nabízíme exkluzivní obsah pro hry, které vyvíjíme a vydáváme – klenoty, které nenajdete nikde jinde. Užijte si naší nabídky jak her od Techlandu, tak pečlivě zvoleného výběru titulů přímo od našich partnerů z řad vývojářů i vydavatelů.“ V budoucnu by prý platforma měla sloužit i jako komunitní centrum pro hráče Dying Light, Dead Island a dalších first-party titulů.

Jak je v internetových obchodech éry Steamu zvykem, i v případě Gemly se můžete těšit na pravidelné slevové akce. Momentálně si třeba můžete pořídit Dying Light: The Following – Enhanced Edition ve slevě 60 % za 20 euro, ale jak bylo slíbeno, Gemly se neomezuje jen na produkty Techlandu. Levněji zde právě teď seženete třeba skvělou střílečku Day of Infamy, za 11 euro místo dvaceti.

Za sebe musím říct, že design Gemly se mi docela zamlouvá esteticky, ale nikoli organizačně. Portréty her jsou krásně velké a propracované, stejně jako popisy. Asi si to můžete dovolit, když si svůj obsah pečlivě vybíráte a do regálů vám každý den nenaskáče dvacet nových, převážně obskurních her. Avšak skutečná orientace v prostoru je nafouklými ikonkami spíš ztížená. No, Techland určitě bude rád naslouchat fanouškovské zpětné vazbě, a pro hráče je jedině dobře, že se na scéně objevil další obchod, odkud lze výhodněji shánět počítačové hry.

Nejnovější články