Technické specifikace Wii U včetně výdrže GamePadu
zdroj: tisková zpráva

Technické specifikace Wii U včetně výdrže GamePadu

5. 6. 2012 20:53 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Předem je třeba říci, že obě nadcházející zprávy jsou neověřené tiskovou zprávou.

Na druhou stranu, zdrojem jsou japonské stránky Nintenda, což nezní tak špatně. Najdete zde technické specifikace jak konzole, tak GamePadu. Rozměry konzole jsou 268.5mm x 46mm x 172mm. Váha přístroje je 1,5 kg a procesor je IBM, bližší specifikace nemáme. Grafická karta je založena na bázi AMD Radeon.


Konzola zvládne připojit až čtyři Pro Controllery a nebo Wii Remote. Najednou by měla zvládnout dva GamePady, ale objevily se spekulace, že by v tom případě klesl výkon konzole na polovinu a v případě náročnějších her by to bylo vidět. Konzole bude mít mechaniku na DVD, USB a SD karty. K tomu zde budou 4 USB porty. A co hlavní chlubítko konzole, GamePad?

Jeho velikost by měla být 41mm x 255.4mm x 133.4mm. Velikost displaye 6,2 palce, váha celého GamePadu 500 gramů, což není zase tak málo, ale to je holt cena za takový kus hardwaru. Všechna potřebná tlačítka ve formátu gamepadu tu jsou (shouldery, triggery, D-pad, dva analogy). K tomu ovladač hlasitosti, Home tlačítko a ovladač televize.

GamePad zvládne vibrace a NFC čtení i zápis.

Nicméně, je pravdou, že když se podíváme na Wii U GamePad, hned vás napadne, jak dlouho vydrží přístroj s tak výkonným displayem a vibrační odezvou. Jednoduše, při plném nasazení teoreticky moc ne, ale to by vydržel málokterý tablet – a to GamePad víceméně je (jen v mnohém pokročilejší). Udávaná čísla jsou následující: GamePad vydrží podle intenzity podsvícení displaye 3 až pět hodin a nabíjí se dva půl hodiny. Nicméně jde zároveň nabíjet a hrát. Což jsou čísla očekávatelná a docela dobrá.

Nicméně chybí nám další technické specifikace, drobnosti jako výkon karty, CPU, RAM...

Nejnovější články