Telltale chystá adventuru podle Stranger Things
zdroj: tisková zpráva

Telltale chystá adventuru podle Stranger Things

20. 6. 2018 10:47 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Telltale se chytá popkulturních hitů jako tonoucí stébla, byť jsem si jistý, že studio navzdory své restrukturalizaci a propouštění zaměstnanců ještě zdaleka netone. Na to je jeho portfolio až příliš bohaté a úspěšné, a brzy do něj přibyde další velká značka – seriál Stranger Things od Netflixu. A spolupráce se streamovacím gigantem tím nekončí, protože na televizích se brzo objeví Minecraft.

O adventuře Stranger Things zatím nevíme vůbec nic bližšího kromě holé skutečnosti, že je ve vývoji a že další detaily se dozvíme ještě letos. Zatím tedy zůstává patřičně záhadná, stejně jako všechna možná temná tajemství, která v ní bezpochyby budete řešit.

Minecraft: Story Mode se mezi filmy a seriály objeví ještě před koncem roku, ale Netflix zároveň oznámil, že součástí jeho dlouhodobých plánů není nabízení počítačových her. Adventura od Telltale podle nich totiž není hra, nýbrž „interaktivní narativní série“... neboli hra.

Adventura Stranger Things se na rozdíl od Minecraftu na Netflix nepodívá, a to samé platí o chystané poslední sezóně The Walking Dead. Nebývale vyspělá Clementine se na počítačích a konzolích zjeví 14. srpna i se svým novým parťákem AJem, a na PC Gaming Show se autoři pochlubili s novou, krátkou ukázkou přímo z hraní doplněnou rozhovorem.

Na jevišti se hlavní scenárista James Windeler rozpovídal například o novém bojovém systému, který už teď není založený na QTE – místo toho si takticky vyberete, jakou akci v boji provést, například zda zombíkovi podkopnout nohy a pak ho píchnout do hlavy, nebo ho píchnout rovnou a s nějakým podkopáváním se nezatěžovat. A kdyby vás zajímalo, jaký má na nadcházející konec názor Melissa Hutchison, dabérka Clementine, taky si ve videu přijdete na své.

Nejnovější články