The Bard's Tale si možná nepamatujete, ale čtvrtý díl RPG ságy by vás měl zajímat
zdroj: tisková zpráva

The Bard's Tale si možná nepamatujete, ale čtvrtý díl RPG ságy by vás měl zajímat

2. 6. 2015 18:27 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pokračování The Bard's Tale viselo ve vzduchu již delší dobu a teď přišel konečně jeho čas. nyní to máme oficiálně a inXile spouštějí mnohými hráči vyhlíženou kickstarterovou kampaň. Vývojáři si žádají úctyhodných jeden a čtvrt milionu dolarů, nemám však vůbec obavy o to, že by to snad vybrat nedokázali. Ostatně již sotva hodiny po startu kampaně jim hráči dali více než čtvrt milionu dolarů. Tím pádem můžeme pomalu začít vyhlížet další cíle po překročení základní částky. Autoři navíc sami ze své kapsy přispějí na vývoj hry stejnou částkou, o jakou si v kampani žádají.

Motivací hráčům pro podpoření The Bard's Tale IV může být i to, že ti první dostanou na výběr jedné z několika her zdarma. Na výběr jsou buďto jeden z prvních dvou Zaklínačů či Wasteland 2 – stačí jen hru podpořit během prvních 24 hodin. Ovšem co se samotné motivace týče, mnohem zajímavěji vyznívá video vypuštěné u příležitosti startu kampaně. V tom sám Brian Fargo hovoří o tom, kterak se v týmu nechtějí pouštět do zbytečného ždímání značek a tahání peněz z kapes hráčů a hodlají se držet nejen tradičního distribučního modelu, ale kterak chtějí dělat především hry zábavné a dle gusta především těch pamětníků žánru a jeho vlastních začátků. A The Bard's Tale IV by měl přesně všechno toto splňovat.

zdroj: Archiv

The Bard's Tale IV slibuje přinést prolézání dungeonů takové, jaké  před třemi desítkami let definoval. Zde však za podpory nejmodernějších technologií v čele s Unreal Enginem čtvrté generace. Ten tvůrcům pomůže v designování nejen detailního prostředí vytvářeného například na základě fotografií ze skotské krajiny, ale i řady puzzlů, které stojí na hrátkách s fyzikou a s prostředím samotným.

Inspirace skotským prostředím má sérii rovněž vdechnout svěží dech a stejnou kulturou se inspiruje i herní soundtrack. Nové prostředí i moderní technologie by však Fargovi a jeho týmu neměly zabraňovat v udržení ducha série a v návratu k RPG klasice, jež pomohla vytvořit kult studia Interplay a jež na herní nebe pomohla také dosadit samotného Farga.

bard tale artwork zdroj: tisková zpráva

Těšit se tak můžeme na RPG založené na vyprávění poutavého příběhu, na bohatém zážitku pro jednoho hráče a na procházení dungeonů v partě dobrodruhů, jíž povede povzbuzující písně pějící bard. Souboje s řadou nestvůr a jiných nepřátel pak budou rozfázované a i přes svoji plynulost nabídnou dostatek prostoru k taktizování a k rozmýšlení dalších kroků v povědomém světě – Brian Fargo slibuje mimo jiné také návrat Skara Brae.

Tak co tomu říkáte? Svoji předplacenou kopii hry můžete mít již za 20 dolarů, utratit můžete ale rovnou i deset tisíc a nechat se tak zvěčnit coby v hospodě sedící NPC.

Nejnovější články