The Division 2 vyjde nejpozději za rok, Skull and Bones nejdřív za rok
zdroj: tisková zpráva

The Division 2 vyjde nejpozději za rok, Skull and Bones nejdřív za rok

18. 5. 2018 18:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nová finanční zpráva Ubisoftu neodhalila pouze čísla týkající se prodejů různých titulů a celkových příjmů studia, které oproti předchozímu fiskálnímu roku vzrostly o téměř 20 %, ale také pro nás mnohem zajímavější data vydání chystaných her. V jednom případě dochází k utvrzení, v dalším bohužel k odkladu.

V plánu pro období 2018-2019, konkrétně od dubna do dubna, je vydání tří AAA her, mezi které Ubisoft řadí blížící se The Crew 2, nedávno oznámenou The Division 2 a zatím neoznámený titul některé série. Poslední dvě jmenované sice nemusí nutně vyjít letos, ale nejpozději za zhruba 12 měsíců. The Division 2 určitě uvidíme na E3, druhou neznámou snad také. Bude to další Watch Dogs? Nebo snad nový Splinter Cell? A co takhle Prince of Persia?

Ubisoft se dále v konferenčním hovoru krátce vyjádřil k The Division 2. V podstatě hodlají zlepšit všechny části hry oproti jedničce – od začátku bude k dispozici více obsahu, dodatečný obsah bude přicházet rychleji a ve větším množství a end game by už nikoho neměl zklamat.

Ale zpátky k finanční zprávě, ze které bohužel vyplynulo i to, že tento fiskální rok nemáme očekávat námořnickou akci Skull and Bones, která byla původně plánovaná do druhé poloviny letošního roku. Nově tak na kartě hry straší rok 2019, přičemž s přihlédnutím k „dubnovosti“ fiskálních roků může konečným rokem být až 2020.

Důvody odkladu jsou poměrně klasické. Tvůrci zkrátka potřebují mnohem víc času na dodání dokonalého zážitku. A Ubisoftu to nevadí. Sami ve zprávě uvádějí, že si to díky akceleraci digitální platformy, růstu v prodejích starších titulů a úspěšnosti posledních vydaných her mohou v klidu dovolit. A nám to asi taky nebude vadit, když dostaneme opravdu vyladěnou pirátskou akci.

Skull and Bones se poprvé představila loni na E3 a ani letos tam nebude chybět. Tvůrci už se nemohou dočkat, až nám ukáží to, na čem dělali poslední rok. Doufám, že se mají čím chlubit.

Ještě stojí za zmínku čísla ohledně ostatních her. Far Cry 5 je historicky druhým největším otvírákem Ubisoftu s 310 miliony dolarů nasypaných od hráčů v prvním týdnu. Rainbow Six Siege se chlubí 30 miliony registrovaných hráčů, první The Division 20 a Ghost Recon Wildlands 10 miliony. Pokud chcete vědět ještě víc, pročtěte si sami finanční zprávu.

Nejnovější články