The Division dostává zatím největší update a o víkendu bude zdarma
zdroj: tisková zpráva

The Division dostává zatím největší update a o víkendu bude zdarma

5. 12. 2017 12:39 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ubisoft právě odstartoval svou vánoční nadílku ve velkém stylu. Akční střílečce The Division táhne na dva roky a spolu s blížícími se Vánoci je na místě nějaký ten update. 1.8 „Resistance“ však není jen další kapkou v moři, protože se jedná o doposud největší bezplatnou aktualizaci hry. Přidává novou oblast, dva herní módy, mění pravidla Dark Zone a upravuje možnosti DLC Underground.

Začněme tím nejzajímavějším. Betonová džungle zasažená pandemií se dnešním dnem rozrostla o další část Manhattanu. K jeho západní straně byl přilepen rozsáhlý přístav, který s sebou přináší dva nové herní módy Resistance a Skirmish.

V Resistance se spojíte s třemi dalšími kamarády proti staronové hrozbě. Stará je v tom, že jde prakticky o všechny běžné nepřátele ze základní hry, a nová je proto, že tito pouliční čističi a plenitelé konečně zanechali bojůvek mezi sebou a spojili své síly proti vám. V PvE módu přežíváte jednu vlnu za druhou, používáte zdroje z usmrcených nepřátel, stavíte obranné věže a hlavně si kryjete záda.

zdroj: Vlastní

Skirmish je poměrně klasický PvP mód, opět pro tým čtyř hráčů, ale tentokrát na obou stranách konfliktu. Ve Skirmish je vaším jediným cílem eliminovat co největší počet protihráčů ve stanoveném limitu. Nic víc, nic míň.

Prosincový update se dále dotýká Dark Zone, konkrétně systémů Rogue a Manhunt. V zásadě platí, že hrát za každý z těchto statusů je teď o něco náročnější a férovější k „hodným“ hráčům. Abyste se stali Rogue, musíte si projít několikavteřinovou přepínací fází, čímž vzniká prostor pro ostatní hráče reagovat na vaše zlé úmysly. To dříve nebylo možné a Rogue hráči měli většinou výhodu v první vypálené dávce.

Tom Clancy’s The Division zdroj: tisková zpráva

I Manhunti se musejí mít více na pozoru. Zatímco doteď se statusu lovce a lovené zvěře zároveň dalo zbavit opuštěním dané oblasti, nově vám hrozí mnohem větší nebezpečí. Hra vám náhodně určí bod na mapě, kam musíte dojít a zbavit se svého statusu manuálně přes počítač. O této skutečnosti jsou informování i všichni lovci v dosahu 70 metrů. Na druhou stranu, s každým dalším killem se zvyšuje i vaše odměna po úspěšném úniku.

Update dále přináší nový sociální hub a zbraně, předělává DLC Underground a optimalizuje systém výbavy ve smyslu vylepšování. Ale tím Vánoce u Ubisoftu nekončí. Ode dneška do neděle jsou vám plně k dispozici všechna dosud vydaná rozšíření Underground, Survival a Last Stand v případě, že jste si je ještě nepořídili třeba formou season passu.

A pokud jste si nepořídili ani základní hru, tak si ji můžete vyzkoušet o blížícím se víkendu zcela zdarma, rovnou se všemi dodatky. Poté je pro vás na Uplay připravena docela lákavá sleva – základ hry za 15 eur, tři DLC v rámci season passu za 16 nebo všechno dohromady ve zlaté edici za 27 eur. Lepší pobídku k návratu či vstupu do The Division asi už jen tak nedostanete. Letos tedy určitě ne.

Nejnovější články