The Division přidává v rámci rozšíření Last Stand kompetitivní multiplayerový mód
zdroj: tisková zpráva

The Division přidává v rámci rozšíření Last Stand kompetitivní multiplayerový mód

20. 1. 2017 12:54 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

The Division se dočká dalšího DLC v podobě PvP módu Last Stand. V něm se spolu utkají dva osmičlenné týmy snažící se získat kontrolu nad třemi terminály rozmístěnými v nebezpečné Dark Zone. Zdánlivě primitivní koncept ale přece jen obsahuje několik zajímavých detailů, jako například přítomnost počítačem ovládaných jednotek chránících klíčová místa, jejichž zabíjením si podobně jako v žánru MOBA vyděláte speciální měnu, kterou pak můžete utratit za různá vylepšení.

Týmy tak mají na výběr různé strategie. Bude lepší koncentrovat palebnou sílu u terminálů a snažit se je za každou cenu ovládnout? Nebo by bylo rozumnější vyslat pár hráčů na lov umělé inteligence, za což by si pak celý tým mohl pořídit například stacionární obranný kulomet nebo puls odhalující nepřátele v okolí? Za měnu naspořenou zabíjením mobů bude postupem času možné zakoupit opravdu silná vylepšení ve speciálním obchodě, jenže o přístup do něj se opět budete muset porvat s nepřátelským týmem.

Celý mód je kompletně vyjmutý z obvyklých pravidel Dark Zone. Všechny zápasy jsou instancované, takže vám do nich nikdy nemůže vlítnout tlupa cizích kazisvětů. Taky vás nečeká žádné penále za zabíjení jiných agentů, a i systém odměn funguje úplně jinak. Existuje totiž žebříček speciálně pro Last Stand, kterým postupujete a získáváte odměny, z nichž některé jsou zcela unikátní a jinde ve hře nedostupné.  

zdroj: Archiv

Můžete si tak s kamarády vesele zastřílet po jiných lidech, aniž byste se museli bát jakýchkoli negativních důsledků, tedy kromě potupné prohry. Jedna skupina agentů ale pojme maximálně 4 přátele, a ze dvou čtyřčlenných skupin je následně vytvořen jeden osmičlenný tým. Další důležitá restrikce znamená, že hráči budou mít do Last Stand přístup až od 30. úrovně, asi aby se zamezilo extrémně nevyrovnaným stranám konfliktu.

Nový mód vypadá jako odbočka, která by mohla dost dobře zaplnit mezeru v hratelnosti The Division. Přece jen, pokud jste doteď chtěli kosit jiné agenty, bylo potřeba se toulat nebezpečnou, všem otevřenou Dark Zone, kde neustále hrozí smrt a ztráta vybavení. A když už se vám někoho úspěšně podařilo odprásknout, na vaši hlavu byla umístěna odměna a kdokoli vás mohl beztrestně zabít. Špetka bezstarostného multiplayerového soupeření zní jako vhodný přídavek.

Last Stand bude už brzy dostupný majitelům Season Passu v testovací verzi. Následně bude možné rozšíření dokoupit za 15 dolarů. 

Nejnovější články