The Horus Heresy kombinuje Warhammer 40,000 s deskovkou Talisman
zdroj: tisková zpráva

The Horus Heresy kombinuje Warhammer 40,000 s deskovkou Talisman

4. 1. 2016 14:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Předem omluvte nepřesnost titulku, vlastně ani tak nejde o Warhammer 40,000 jako spíše 30,000, protože se Talisman: The Horus Heresy odehrává během probíhající Horovy hereze a války mezi zrádcovskými a loajálními kapitulami mariňáků. Pokud ale už teď obracíte oči v sloup na co, že to Games Worskshop dali licenci, zase je vraťte do normální polohy, protože tohle může být příjemná jednohubka, která primárně využívá pravidla kultovní deskovky Talisman.

Tahle dlouholetá stálice deskových her si našla své místo i v rámci počítačových her, kde za její adaptací stojí Nomad Games. Ti se rozhodli v Talisman: The Horus Heresy navštívit s herním systémem Talismanu klíčový moment dějin Warhammeru 40,000 a zprostředkovat hráči boj o přežití lidstva.

Nepůjde ovšem jen o přeházení jmen nestvůr, hrdinů a výbavy. Aby dávala celá konverze do WH40K smysl, Nomad Games hodně sáhli do samotného herního systému. Hra je určená pro až čtyři hráče, přičemž každý z nich se chopí jedné z ikon tohoto světa. A nejen, že se vám do ruky dostanou mocní reci jako Alexis Polux či Kharne, ale klidně si zahrajete i za samotné Primarchy jednotlivých kapitul.

Bojovat už nebudete o Korunu moci, ale samotnou budoucnost Impéria, která asi bude ležet uprostřed herního plánu. V roli svého hrdiny pak začnete shromažďovat pod svá křídla jednotky mariňáků, pluky těžké techniky i flotily lodí a pustíte se do boje proti ostatním. Místo fantaskního světa pak vandrujete celým známým vesmírem a získáváte nové následovníky, novou techniku a celé putování místo vylepšování jednoho hrdiny bude o budování vaší legie space marines.

Kvarteto hráčů bude moci soupeřit jak přes internet, tak lokálně, případně živé hráče může zastoupit AI. Jde o dobrý nápad, protože pokud se podaří upravit původní, skvělá, pravidla, tak, aby vyhovovala zasazení. Právě unikátnost nových prvků pak rozhodně o tom, zda se Talisman: The Horus Heresy stane atraktivní i pro současné hráče Talismanu. Nicméně hlavní přitažlivost asi bude skýtat pro fandy universa, protože možnost zahrát si za primarchy v ikonických dobách prostě lákavá je.

zdroj: Archiv

Samozřejmě se každý z primarchů a následovníků bude lišit vlastnostmi, v traileru si můžete třeba všimnout, že Angron bude mít (pochopitelně) extra kolo, pokud vyhraje boj na blízko a v tomto boji má ještě kostku navíc. Každopádně, já si zamlouvám Konrada Curzeho… a Coraxe… Každopádně, hra vyjde koncem února 2016 na PC a Mac a v létě i na mobilní platformy.

Nejnovější články