The Outer Worlds příští rok rozšíří příběhové DLC
zdroj: Foto: Tisková zpráva Private Division

The Outer Worlds příští rok rozšíří příběhové DLC

16. 12. 2019 10:33 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

RPG od veteránů z Obsidian Entertainment sice na nedávných The Game Awards nezvítězilo v žádné z kategorií, ale vysloužilo si alespoň tři nominace včetně té největší na hru roku. Studio svým fanouškům poděkovalo za podporu a zároveň je ujistilo, že k The Outer Worlds neřeklo poslední slovo. Což znamená, že si příští rok budete moct do vesmíru ovládaného korporátem dojít pro nášup.

Informaci o přídavku zveřejnila na oficiálním fóru manažerka sociálních sítí Obsidianu, Shyla Schofield. „Chceme poděkovat celému týmu The Outer Worlds. Díky jejich usilovné práci a nasazení jsme byli nominování v kategoriích nejlepší příběh, nejlepší herecký výkon - Ashly Burch, nejlepší RPG a hra roku na The Game Awards.“ Bylo by roztomilé, kdyby hra posbírala hromadu ocenění přesně při tom stejném ceremoniálu, kde byla před rokem oznámená, bohužel se tak ale nestalo.

Nutno podotknout, že konkurence byla pro Obsidian letos hodně tvrdá: sošku za nejlepší narativ a RPG slízlo výjimečné Disco Elysium, ta za nejlepší herecký výkon patří Madsi Mikkelsenovi za Death Stranding a nejlepší hrou roku se v TGA 2019 stal Sekiro: Shadows Die Twice. Takže ani „pouhými“ nominacemi rozhodně neudělali žádnou ostudu. Kompletní výsledky letošních herních Oscarů naleznete v příslušném článku.

zdroj: Archiv

„Díky všem, kteří pro nás hlasovali, jsme moc vděční za vaši podporu a i nominace pro nás moc znamenají. Tahle cesta ještě není za námi, příští rok rozšíříme příběh skrze DLC. Detaily budou zveřejněny později,“ dodala Shyla Schofield.

Zatím tedy není jasné ani to, jestli tenhle příběhový přídavek naváže na konec The Outer Worlds, či půjde o nějakou odbočku v jejich průběhu. Dorazí každopádně někdy během roku 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One a stejně jako základní hra bude patrně zahrnutý v předplatném Xbox Game Pass.

Nejnovější články