The Pegasus Dream Tour je první hrou propagující paralympiádu
zdroj: tisková zpráva

The Pegasus Dream Tour je první hrou propagující paralympiádu

15. 4. 2019 17:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Letních a zimních olympiád se na našich harddiscích vystřídalo už docela hodně, co ale taková paralympiáda? The Pegasus Dream Tour má zvýšit povědomí o paralympijských sportech mezi mladou generací, navíc nepůjde o klasickou sportovní hru, ale spíš o RPG. Šéfem vývojářského týmu je Hadžime Tabata, který stojí třeba za Final Fantasy XV a dalšími tituly od Square Enix.

The Pegasus Dream Tour je součástí strategie Mezinárodního paralympijského výboru, jak přilákat k paralympiádě mladší diváky a hráče, jelikož podle nich jde o třetí největší sportovní událost po olympijských hrách a mistrovství světa ve fotbale. Kvůli hře dali dokonce dohromady úplně nové studio s názvem JP Games.

Tabata by v The Pegasus Dream Tour „chtěl posunout RPG na novou úroveň,“ proto bude hra kombinovat prvky sportu s RPG. Na virtuální paralympiádě ve fiktivním Pegasus City hráči odhalí své speciální schopnosti neboli Xtra Powers, které jim pomohou dojít k vítězství.

„Sport na paralympiádě je fascinující a pomáhá ovlivnit vnímání lidí s postiženími jako žádná jiná událost. Moc se na hru a její reprezentaci úžasných schopností para-atletů těším,“ prohlásil prezident Mezinárodního paralympijského výboru Andrew Parsons.

The Pegasus Dream Tour doprovodí tokijskou paralympiádu v roce 2020. Objevit by se měla na plejádě platforem včetně chytrých telefonů.

Nejnovější články