Tiny Metal nabízí roztomilé, leč kruté japonské válčení
zdroj: tisková zpráva

Tiny Metal nabízí roztomilé, leč kruté japonské válčení

22. 12. 2017 14:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Když s nástupcem Advance Wars z Game Boye nepřišlo samo Nintendo, ujalo se duchovního pokračování jménem Tiny Metal malé vývojářské studio Area 35. Charakteristický pohled z vrchu na čtverečkovaných mapách a panáčci s velkou hlavou a ještě větší helmou se z miniaturního handheldu přesunuli na obrazovky počítačů. Zatím pouze v příběhové kampani, s lokálním i online multiplayerem se ovšem do budoucna počítá.

Tiny Metal převezmete velení jednotky poručíka Nathana Griese, abyste spolu s ní zvítězili ve válce proti zlotřilým Zipangům. V tahových soubojích musíte takticky využívat výhod terénu a přechytračit své nepřátele, takže ideálně neposílat tančíky do řeky, schovávat se v lese anebo je překvapit útokem z kopce. Kampaň zabere přibližně dvacítku hodin, je doplněná komiksovým příběhem a hudbou Tomokiho Mijošiho, který pracoval třeba na soundtracku k I Am Setsuna nebo Soul Calibur V.

zdroj: Archiv

Zároveň jde o první hru pod křídly nové vydavatelské značky Sony, Unties. Ovšem ne té divize, která má pod sebou PlayStation, nýbrž Sony Music Entertainment. Unties pod sebou chce sdružovat nezávislé vývojáře především z Japonska a většina her by měla vycházet na PC. Kromě Tiny Metal mají v plánu vydat Last Standard, kde si na základě odpovědí na osobní otázky nebo profilu na sociálních sítích můžete vygenerovat unikátní zbraně, a Merkava Avalanche s obřími roboty na poušti. Rozhodně jde už na první pohled o zajímavé a velmi východní projekty, možná ještě zajímavější, než samotný vstup hudební divize Sony na herní trh.

Debutový projekt studia Area 35 Tiny Metal můžete již nyní zakoupit na Steamu za 25 euro, takže pokud jste si ještě nevybrali, co hrát přes svátky, či vás při pohledu na panáčky s obřími hlavami popadla nostalgie po vašem Game Boyi a japonských tahových strategiích, máte jedinečnou příležitost ji naplnit. Současně hra vychází také na PS4 a Nintendo Switch.

Nejnovější články