Torchlight Frontiers se posune do sdíleného světa, ale zachová ducha série
zdroj: tisková zpráva

Torchlight Frontiers se posune do sdíleného světa, ale zachová ducha série

10. 8. 2018 14:20 | Novinky | autor: Adam Homola |

Kdo po zavření studia Runic Games pořád nepřestával doufat a přál si další Torchlight, má štěstí. Vydavatel Perfect World, který studio na konci loňského roku zavřel, vytáhl z kapsy studio nové – Echtra Games. A společně s nimi i jejich prvotinu, kterou není nic jiného než čerstvě představené Torchlight Frontiers.

Torchlight Frontiers bude zasazené do stejného světa jako předchozí dva díly série a pořád půjde o akční RPG. Na rozdíl od svých předchůdců se bude nový Torchlight odehrávat ve sdíleném světě, který má být také perzistentní a dynamicky generovaný.

Do takového světa se budete moct vrhnout sami nebo v partě s kamarády a těšit se můžete na zatím nijak blíže neurčené „typické prvky a mechaniky“ známé z původních her. Na Torchlight Frontiers pořád pracuje Max Schaefer, spoluzakladatel Runic Games a svého času i Blizzard North, a hlavně člověk, který vedl vývoj obou předchozích her a předtím pracoval i na Diablu.

zdroj: Archiv

V Echtra Games na nové hře pracují i další veteráni jak z Torchlight, tak z Diabla. Torchlight Frontiers vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One příští rok. O hře toho zatím víc nevíme, ale už brzy se dozvíme další informace, a když se poštěstí, nové akční RPG si i zahrajeme – tvůrci totiž na Gamescom i PAX West přivezou hratelné demo, které si budou moct vyzkoušet nejen novináři, ale i široká veřejnost.

Torchlight Frontiers tak bude třetím dílem série, jejíž první díl vyšel už v roce 2009. Torchlight byl sice obsahově i co do prvků možná až příliš ořezaný (chyběl například jakýkoliv multiplayer), ale i přesto byl skvělý, a hlavně dokázal efektivně zahnat hlad po povedeném akčním RPG v době, kdy jsme na Diablo III pořád čekali.

Torchlight II měl startovní pozici už výrazně těžší. Vyšel totiž v listopadu 2012, jen několik měsíců po vydání Diabla III. Přesto se hra neztratila, příjemně nabobtnala jak obsahově, tak co do funkcí a možností, a konečně obsahovala i tolik žádaný a potřebný multiplayer.

Torchlight Frontiers zdroj: tisková zpráva

Vývojáři obou titulů, studio Runic Games, pak ještě loni vydali akční puzzle plošinovku Hob a krátce poté stihli i skončit. Vydavatel Perfect World totiž Runic Games zavřel. Nicméně jak vidíme, zavření studia v případě Torchlight nic moc neznamená, série pokračuje s některými z původních tvůrců, a navíc ještě způsobem, jakým by se značka nejspíš ubírala i pod hlavičkou Runic Games.

Příklon ke sdílenému světu smysl dává a kdo ví, třeba se časem dočkáme i toho roky slibovaného Torchlight MMORPG.

Nejnovější články