Total War Battles: Kingdom je odlehčená středověká strategie pro PC a tablety
zdroj: tisková zpráva

Total War Battles: Kingdom je odlehčená středověká strategie pro PC a tablety

3. 12. 2014 18:38 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pamatujete si ještě na free-to-play strategii Total War Battles: Shogun, kterou pro iOS a PC vytvořil malý, tehdy ještě devítičlenný, tým uvnitř Creative Assembly? Petr si jednoduchý, ale funkční systém pochvaloval, tím spíše, že na občasné hraní v dopravním prostředku a nebo kdekoliv, kde vytáhnete tablet byla hra ideální. Ostatně nebyl jediný, protože Shogun získal i nějaká ta ocenění a tak se nyní její tvůrci vrací. Už jich je v týmu dvacet a přináší dobývání Anglie v 10. století v titulu Total War Battles: Kingdom.

Hra je chystána pro PC a tablety a stále si udržuje svůj free-to-play charakter, který ale už u Shoguna nebyl nijak vyděračský a pro příležitostné hraní nepředstavoval překážku. Jistě si ale všimnete, že Kingdom udělala velký skok v grafickém zpracování. Animace jednotek vypadají na tablety vážně pěkně a i mapa Anglie a vyobrazení měst a okolí by se neztratily v normální PC hře.

V Total War Battles: Kingdom budete spravovat jedno z tehdejších království a dobývat zbytek Anglie, kde už jsou vikingové, křesťanští panovníci se mezi sebou hádají a k bitvě není nikdy daleko. Právě bitvy budou probíhat schematicky na předem daných mapách, kde manévrujete na jednotlivých polích tak, abyste co nejvíce využívali slabin protivníka. Nejde tedy o tradiční Total War a hardcore stratégy jen na PC asi neokouzlí, ale myslím, že kdyby hru můj obstarožní iPad rozběhl, asi bych si ní pár hodin ve vlaku zabil.

Prozatím je pro vyvolené k dispozici uzavřená beta PC verze, do níž se můžete přihlásit na oficiálních stránkách. Mimochodem, Total War Battles: Kingdom disponuje crossplayem, což znamená, že hra synchronizuje vás postup na PC i dalších platformách, takže co nahrajete třeba v tom vlaku, tam můžete pokračovat na PC. Kdy se ale do dobývání Anglie budeme moci pustit naplno zatím nevíme, příslib zní „brzy.“

zdroj: Vlastní

Nejnovější články