Total War: Warhammer II se třese před skaveny s rotačákem
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer II se třese před skaveny s rotačákem

5. 4. 2019 11:41 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Total War: Warhammer II je vynikající strategie s originální kampaní, unikátními rasami a zábavnými bitvami, ale přeci jen jí něco chybí. Všichni to víme, všichni to cítíme někde hluboko uvnitř – obraz není dokončený, chybí mu pár tahů štětcem. Tahů štětcem? Chtěl jsem říct výstřelů rotačákem. Rotačákem v rukou pošahané krysy. A její ještě bláznivější kamarádka si už připravuje atomovku.

Lords Pack The Prophet & The Warlock, menší přídavek za 8,5 eura, s sebou přináší dva nové legendární lordy a dvě nové frakce. Znamená to spoustu questů, unikátní mechaniky v kampani, další jednotky, epické předměty, schopnosti. Nečekejte úplně novou rasu jako v Rise of the Tomb Kings, ale ani tak toho není zrovna málo.

Prvním lordem je skavenský vrchní inženýr Ikit Claw a jeho klan Skryre, a tahle vychytralá krysa naprosto mění technologická pravidla světa fantasy Warhammeru. Ostatní národy mají tak maximálně kanóny nebo muškety (případně luky a trebuchety, když mají smůlu), Ikitovy morové myšičky by se neztratily ani ve druhé světové válce.

Málokdo si asi troufne do čelního útoku proti kulky chrlícímu rotačáku jménem… Ratling Gun (je to příšerná slovní hříčka, ale co byste čekali od zvráceného šíleného vědce). Podporovat ho budou dalekonosné pušky. A kdyby to nestačilo, Ikitovi skaveni můžou odpálit něco jako taktickou atomovku, Doomrocket, která je schopná srovnat se zemí celá města.

Proti nim stojí nový dinosaurus, Tehenhauin, který vede lizardmenský kult Soteka, Velkého hada. Bůh spí, ale co takhle ho probudit fanatickou křížovou výpravou? Obyvatelé Lustrie se budou brodit po kolena v krysí krvi – a Sotek povstane.

zdroj: Archiv

Obě frakce budou integrované do závodu o Vortex i do megakampaně Mortal Empires, a pokud se vám za ně nechce platit, stejně vyhlížejte 17. duben, kdy DLC vyjde. Spolu s ním se totiž objeví i překvapivě velký update zdarma pro všechny hráče, který přinese i úplně nové mechaniky.

A nejšťastnější opět budou milovníci skavenů. Ti totiž odteď mohou pod městy, svými či cizími, vybudovat… inu, podměsta. V jeskyních a jámách pak postaví budovy, budou otravovat obyvatele na povrchu, a pakliže si jich nikdo nevšimne, třeba území i ovládnou. Čas od času tedy nechte svoje hrdiny zkontrolovat důležitá průmyslová centra, jestli se v nich náhodou nerozšířili hlodavci.

I lizardmeni se dočkali dost epického přídavku. Dostali nový řetězový quest, na jehož konci naleznou Slanna Lorda Kroaka, nejmocnějšího kouzelníka, jakého si dovedete představit. Když se k vám připojí, získáte přístup k jeho devastujícím magickým schopnostem – a protože je Kroak technicky vzato mrtvý, ve vaší kampani bude nesmrtelný.

Kromě toho se zraky vývojářů zaměřily ještě na Bretonnii, kde došlo k opravdu masivním předělávkám několika systémů, což vám hra ostatně vysvětlí sama, až update vyjde. Tak tedy 17. dubna, ať už za peníze, nebo zadarmo.

Nejnovější články