Total War: Warhammer II vezmou útokem upíří piráti
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer II vezmou útokem upíří piráti

5. 10. 2018 12:07 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Fantasy Warhammer přetéká nemrtvými. Jsou tu klasičtí upíři Starého světa, kostliví Tomb Kingové drápající se z pouštního písku, a tím pořád ještě nekončíme. Nové DLC pro Total War: Warhammer II se jmenuje Curse of the Vampire Coast, takže krvesajové a jejich zesnulí přisluhovači opět hrají hlavní roli, tentokrát ale v trochu neobvyklé podobě. Jsou to totiž piráti a za zpěvu námořnických odrhovaček hodlají oloupit celý svět.

Frakci zastupují čtyři legendární lordové, stejně jako posledně v případě vynikajícího DLC Rise of the Tomb Kings, a nejvyšším z nich je šílený arci-komodor Luthor Harkon. Ten má při ruce svou nezmírající posádku ozbrojenou pistolemi a mušketami, ale taky odporné hrůznosti, jako jsou například zmučená těla bez nohou. A k tomu ještě pochopitelně obří kanóny.

zdroj: Archiv

Základnou pirátských upírů bude vždycky jejich loď, se kterou můžou brázdit sedm moří, ale to neznamená, že by se nemohli usídlit. Je možné dobýt kterékoli město a buď si ho nechat, nebo tam vybudovat tajnou základnu, která bude odsávat peníze a další zdroje, aniž byste se museli o cokoliv starat. Mazané!

Konečným cílem Harkona a spol. ovšem není ovládnout celý svět, nýbrž zničit obrovského merwyrma Amanara, který umí slupnout loď jako malinu. To se pak moři vládne těžko. Upíři tak musejí dát dohromady prastarou harpunu a naučit se správné zaklínadlo, jehož jednotlivé části znají ostatní kapitáni. Bratrovražednému boji piráta proti pirátovi se tak nevyhnete.

Total War: Warhammer II - Curse of the Vampire Coast zdroj: tisková zpráva

To ale bohužel neznamená plnohodnotné lodní bitvy, protože to by přece jen byla na jedno DLC, byť rozsáhlé, příliš velká úprava. Dorazila však aspoň slušná náhražka. Když se teď střetnou dvě flotily, můžou se spolu místo automatického vypočítání výsledku střetnout v bitvě na ostrově. Hezky se vylodí a pořežou se na pláži, což je vlastně dost elegantní řešení. A jako bonus se bude moct nově bojovat přímo na temnoelfských Černých archách.

Je trochu smůla, že na něčem extrémně podobném dlouho a tvrdě pracovali dva moddeři a spříznění dobrovolníci. Studio oba fanoušky dopředu kontaktovalo a vysvětlilo, že je bohužel napadlo něco velmi podobného a že velká část jejich díla je teď zbytečná. Mod Naval Battles ale i tak dál žije a můžete ho najít na Steamu, a Creative Assembly navíc podle obou modderů pojmenovalo nové mapy: Marthenil Archipello a Maruka Isles. Malá útěcha, ale zároveň kousek nesmrtelnosti, což je vzhledem k tématu nového DLC docela příhodné.

Total War: Warhammer II - Curse of the Vampire Coast zdroj: tisková zpráva

O dalších detailech včetně některých jednotek si můžete přečíst na steamové stránce rozšíření, která vám zároveň prozradí, že datum vydání se plánuje na 8. listopadu s cenou 17,5 eura. Další legendární lordové a plné obsazení jejich armády pak vylezou na palčivé světlo světa někdy v blízké budoucnosti, a i kdybyste si DLC koupit nechtěli, vytěžíte z něj osvěžení hratelnosti. Upíří piráti přibydou do hry všem hráčům aspoň jako nehratelná frakce ovládaná AI.

Nejnovější články