Tracks – The Train Set Game vás nechá vybudovat miniaturní dřevěnou železnici v obýváku
zdroj: tisková zpráva

Tracks – The Train Set Game vás nechá vybudovat miniaturní dřevěnou železnici v obýváku

23. 6. 2017 11:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nejdřív jsem se na tiskovou zprávu o Tracks – The Train Set Game díval značně podezřívavě. Proč bych měl chtít stavět modelové dřevěné železnice na počítači? Netkví jejich půvab právě v tom, že jsou opravdové, že si je můžete osahat? Po zhlédnutí úvodního traileru mě ale většina pochybností přešla. Grafika i zvukový doprovod totiž vypadají dostatečně půvabně na to, aby hra okamžitě zaujala všechny fandy mašinek.

Vaším úkolem je z větší části jednoduše postavit železnici (dřevěnici), která se vám líbí. Můžete do jejího okolí nastrkat budovy či stanice, váš vláček poveze uhlí či cestující, a když se budete cítit obzvlášť uličnicky, připravíte mu do cesty skokánek. To všechno lze vybudovat v různých prostředích, například v obýváku nebo v ložnici. Jakmile dráhu dokončíte, je možné projet ji očima mašinfíry.

zdroj: Archiv

Pokud o ně budete mít zájem, hra si pro vás připraví i sérii úkolů. Mohou se točit kolem očividných výzev jako přepravy dostatečného množství pasažérů na určité lince, ale některé budou i výrazně zajímavější. Zvlášť interesantně působí úkol, pro jehož splnění musíte svou železnici navrhnout co nejstabilněji. Vláček, co po ní pojede, totiž převáží těžký náklad, a snadno by se mohl převážit.

Hra tohohle typu přímo volá po podpoře Steam Workshop, díky níž by hráči mohli snadno sdílet své kreace, a tvůrci se rozhodně pokusí tohle přání splnit. Prý ale zatím není nic jisté – všechno je potřeba důkladně otestovat s tím, že výsledky se zájemci dozví, až nadejde správný čas. K tomu by mělo dojít rozhodně ještě před 28. zářím, protože tehdy se Tracks – The Train Set Game chystá na vydání na Steamu, zpočátku v předběžném přístupu.

Nejnovější články