Třetí sezóna For Honor přinese Gladiátora, Horala a systém turnajů
zdroj: tisková zpráva

Třetí sezóna For Honor přinese Gladiátora, Horala a systém turnajů

6. 8. 2017 10:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

„Doposud jsme hlavně opravovali a vylepšovali různé prvky a přidávali průběžně nový obsah, ale teď konečně můžeme přinést něco opravdu nového,“ slyšíte v novém videu, které připravuje For Honor na třetí sezónu. Když odhlédnu od faktu, že hra bude mít konečně dedikované servery (viz článek), je podle mne největší novinkou zavedení Ranked systému a především turnajů. Třetí sezóna ale přinese samozřejmě mnohem víc, včetně map a dvou nových bojovníků.

Nejdůležitější jsou ale turnaje. Na rozdíl od většiny hráčů na For Honor neoceňuji velké bitvy týmů podporovaných AI, ale kouzlo nacházím v duelech jeden na jednoho. V opatrném taktizování, lákání, naznačených výpadech i komplexních kombech. Tam podle mě celý systém hybridu bojovky a hry se systémem šermu opravdu vynikne. Takže je dobře, že ve hře budou konečně turnaje, ve kterých budete získávat úrovně, jež se na konci sezóny vždy resetují.

Popravdě, když ve videu slyším, že ve studiu proběhly tucty turnajů ještě před vydáním hry, opravdu nechápu, proč tenhle prvek do hry tvůrci nepřidali mnohem dřív. Nicméně, kromě turnajů dojdou vylepšení i klasické kompetitivní hry v módech pro dva týmy po čtyřech. Čekat můžete samozřejmě spoustu nového vybavení, ozdob a také vylepšení uživatelského rozhraní.

zdroj: Archiv

Zraky všech se ale zřejmě obrací hlavně na duo nových bojovníků, které tvoří Gladiátor a Horal. První patří pod Rytíře a překvapivě jde o asasína. Bojuje trojzubcem a štítem, má jen slabou zbroj, ale je velmi agilní. Má víc staminy než jiní hrdinové a krátké cooldowny, takže kolem protivníka dokáže tancovat, držet si distanc pomocí trojzubce a sázet omráčení a komba, aniž by se vystavil nepřátelským útokům.

Horal (Highlander) je vikinský hybridní bojovník. Je zajímavý hned v několika aspektech. V první řadě je to jeho claymore, obouručák, který je nejdelším a nejtěžším mečem ve hře. Počítejte s tím, že bude mít pořádný dosah a jeho dopad nebude zrovna příjemný. Horal ale umí také přepínat mezi dvěma bojovými postoji. Ten defenzivní logicky vyniká při obraně, kdy se spoléháte na protiútoky, zatímco pečlivě odrážíte protivníka. Ofenzivní pak představuje smršť smrtících úderů, ovšem za cenu toho, že nemůžete blokovat. Takže pozor, kdy se rozhodnete přejít z obrany do útoku.

Třetí sezóna začne 15. srpna, kdy se k novým hrdinům dostanou majitelé season passu. O týden později už bude k dispozici všem, ovšem za cenu 15 tisíc železa. Další sezóna přijde v listopadu, a to už by snad měly být připravené i dedikované servery.

Nejnovější články