Tři školy z tahovky Fire Emblem: Three Houses mají obsah na 200 hodin
zdroj: tisková zpráva

Tři školy z tahovky Fire Emblem: Three Houses mají obsah na 200 hodin

8. 7. 2019 16:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fire Emblem: Three Houses je jednou ze tří her, které si Aleš napsal do našeho článku „Co si v roce 2019 rozhodně chceme zahrát“. Já se mu ani moc nedivím, byť na rozdíl od něj si na toto RPG s tahovými souboji a zajímavým zasazením bohužel čas nenajdu. Dohrát ho jen za jednu ze tří přítomných škol totiž zabere kolem 80 hodin.

Je jen na vás, zda se přidáte ke koleji Černých orlů, Modrých lvů, nebo Zlatých jelenů. Všechny vychovávají bojovníky pro jeden ze tří znepřátelených národů. Nějakou část hry tedy strávíte ve škole výukou vlastních žáků, abyste se následně přenesli v čase do budoucnosti, kde bohužel nepanuje mír mezi národy, ale válka.

V době výuky si vychováváte žáky k obrazu svému, vytváříte si s nimi a dalšími učiteli pouto, a dokonce můžete přetáhnout (tedy k sobě, ne po hlavě) studenty z ostatních kolejí. Velkou část hry tvoří souboje, které jsou řešené tahově na čtvercové síti, a i když pro sérii samy o sobě nejsou ničím novým, jejich mechanismy se dočkají pár novinek.

Fire Emblem: Three Houses vychází 26. července na Switchi, a pokud by vám náhodou nestačila základní edice a máte rádi herní doplňky, můžete sáhnout po sběratelce se steelbookem, flashkou se soundtrackem, odznáčky tří škol a artbooku (viz obrázek níže). Teď už se ale pohodlně usaďte, protože vás čeká půl hodinky z hraní:

zdroj: Archiv

Fire Emblem: Three Houses Collectors's Edition zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články