Trials Rising sází na prověřenou hratelnost a hromadu obsahu
zdroj: tisková zpráva

Trials Rising sází na prověřenou hratelnost a hromadu obsahu

15. 6. 2018 15:32 | Novinky | autor: Adam Homola |

Jedna z těch svéráznějších prezentací a zároveň ujištění, že nový díl Trials Rising bude vlastně až překvapivě konzervativní. Půjde prý sice o největší Trials vůbec, ale jinak se vývojáři ze studia Redlynx nesnaží znovu vymýšlet kolo, nebo posouvat sérii někam, kde by se už necítila ve své kůži.

Celá hratelnost se tak bude opět točit především kolem toho, jak budete skákat a zvládat dopady s motorkou tak, abyste se zbytečně nezpomalili a jeli co nejrychleji dál. A samozřejmě o tom, jak se na konci zákeřné tratě vtipně zabijete.

Trials Rising bude mít „štědré“ checkpointy, asynchronní multiplayer s duchy vašich oponentů a chybět nebude ani lokální kooperativní režim s výzvami. Speciálním kooperativním režimem pak bude tandem, kdy budete společně s kamarádem ovládat jednu jedinou motorku. Spolupráce tak bude naprosto klíčová a padání bude pravděpodobně častější než v případě singleplayeru.

zdroj: Archiv

V rámci kampaně se podíváte po celém světě: do Yellowstonského národního parku, na Eiffelovu věž, do „města duchů“ Pripjatě, egyptského Údolí králů, a dokonce i na Mount Everest. Všechno to bude propojovat kariéra a její systém progrese, sponzoři, zkušenosti, herní měna a kosmetické drobnosti, kterými si můžete vyladit jak motorku, tak jezdce.

Vývojáři se tentokrát chlubí ještě užší a hlubší spoluprací s komunitou, kdy si do studia pozvali řadu streamerů, speedrunnerů a vůbec znalců Trials. S jejich pomocí pak vyladili tutorialy a další prvky hry tak, aby šlo, pokud možno o co nejlepší hru série. O to by se měla zajistit ještě uzavřená beta, do kterého se můžete na webu hry přihlásit už teď.

Trials Rising zdroj: tisková zpráva

Trials Rising tak sice nevypadá nijak originálně, graficky perfektně, nebo jakkoliv inovativně. Jednoduše to vypadá jako „prostě další Trials“, což je, minimálně za mě, naprosto v pořádku. Léty osvědčená hratelnost Trials je vždycky jednou za pár let vítaným osvěžením a od poslední hry nás navíc dělá už několik let: Trials Fusion vyšla v roce 2014. Mezitím jsme tu měli tedy ještě menší odbočku v podobě Trials of the Blood Dragon, nicméně na další velké Trials je nejvyšší čas.

Plná hra vyjde v únoru, který už teď začíná vypadat nacpaně (Anthem, Crackdown 3, Days Gone...) a to se tam určitě ještě něco odloží/oznámí. S vydáním můžeme počítat na PC, PlayStation 4, Xbox One a vůbec poprvé také na Switch. Uzavřená beta se ale Switche bohužel netýká, na rozdíl od ostatních platforem, jak potvrdil zástupce Nintenda britskému Eurogameru.

zdroj: Archiv

Nabízí se také otázka, jak se budou Trials hrát na Switchi, respektive na Joy-Conech. Trials 2 a jiné podobné hry jsme sice svého času hráli be problémů na klávesnici, ale mít na gamepadu pořádný a plnohodnotný trigger přeci jen není od věci. A ten Joy-Cony nemají. Majitelé Switche tak budou muset zainvestovat do Pro Controlleru, nebo se spokojit s tím, že Joy-Conový trigger je v podstatě jenom obyčejné tlačítko.

Nejnovější články