Trvalo to dlouho, ale počínaje dneškem si konečně můžete změnit název svého PSN účtu na PS4
zdroj: tisková zpráva

Trvalo to dlouho, ale počínaje dneškem si konečně můžete změnit název svého PSN účtu na PS4

11. 4. 2019 11:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hráči po možnosti změnit název svého účtu na PlayStationu volají už roky a od října loňského roku napjatě očekávají, kdy se slibovaná funkce konečně spustí. Došlo k tomu z noci na dnešek. Pokud nejste spokojení se svou přezdívkou onlinového účtu PSN, kterou jste si zvolili před dávnými roky a od té doby změnili svůj styl, už vám nic nebrání ve změně. I když, pár překážek by tu vlastně bylo.

Pokud teď zavítáte do svého účtu na konzoli PlayStation 4 nebo se přihlásíte na webu, můžete si v nastavení PSN účtu změnit své ID. Za první změnu nic nedáte, ale pokud se v budoucnu opět rozhodnete pro další novou přezdívku, už budete muset platit. Každá další změna po té první vás vyjde na 10 eur, s předplaceným PS Plus zaplatíte polovinu.

Naštěstí se kdykoliv po kontaktování zákaznické podpory můžete vrátit k libovolnému svému předchozímu ID, pokud tedy neporušuje základní pravidla užívání. O svá stará ID tedy vyloženě nepřijdete.

Při změně přezdívky, a pouze tehdy, můžete zaškrtnout možnost, aby se vaše předchozí jméno zobrazovalo po 30 dní vedle nového. Slouží to především vašim kamarádům, kteří tak mají dost času zvyknout si na váš nový nick.

Ale než se pustíte do změny identity, vydržte. Důvodem, proč jsme na tuto funkci čekali tak dlouho, je její hluboké zakořenění v systému konzole. Všechno je vázané na vaše jméno, tedy jeho zdánlivě triviální změna udělá ve skutečnosti obrovskou neplechu.

PSN ID změna zdroj: tisková zpráva

Problém se týká samotných her. Obecně by mělo platit, že všechny hry, které vyšly po 30. březnu 2018, jsou na změnu ID připravené. Hry vydané před 1. dubnem 2018 v sobě nemají nástroje pracující se změnou přezdívky a může u nich docházet ke komplikacím.

Jakým? Někdy jde jen o to, že se místo nového ID bude zobrazovat staré. Ale můžete klidně přijít o postup hrou, uložené pozice, žebříčky a trofeje. Dalším stupněm je nefunkčnost her online i offline a na konci možných problémů může být i ztráta přístupu k placenému obsahu, jako jsou DLC a virtuální měny.

Sony naštěstí otestovala desítky nejhranějších her a vytvořila seznamy, v nichž jsou hry rozdělené na ty bezproblémové, s menšími problémy a závažnými problémy. Menší problémy má například Assassin’s Creed IV: Black Flag, Bloodborne, FIFA 17, Dark Souls III, GTA V, The Last of Us Remastered, Titanfall 2 nebo Uncharted 4: A Thief’s End.

Závažné problémy najdete u her Onrush (důkaz, že i hry po 30. březnu loňského roku nemusí být připravené), Everybody’s Golf, LittleBigPlanet 3 a dalších. Dobře proto zvažte, zda své ID vůbec změníte. Nicméně v případě problémů by prý mělo stačit vrátit se ke své původní přezdívce.

Nejnovější články