Tvůrce Assassin's Creed připravuje "dokumentární" survival adventuru Ancestors
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Assassin's Creed připravuje "dokumentární" survival adventuru Ancestors

23. 4. 2015 14:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Od založení nového studia Panache Digital Games (viz článek) jsme čekali, co za titul Patrice Désilets představí. Jelikož stál za konceptem Assassin's Creed a snažil se vytvořit taktéž hru s historickým námětem 1666: Amsterdam, bylo celkem jasné, že i jeho další hra se bude točit kolem historie. Když ale nyní oznámil Ancestors: The Humankind Odyssey, ukazuje se, že se podívá rovnou do několika dějinných období.

Ancestors: The Humankind Odyssey bude epizodická akční adventura se survival prvky a „dokumentárním zvratem.“ Pokud z toho nejste moc moudří, nebojte, ani my ne. Ovšem vzhledem k teaseru, který si můžete prohlédnout níže a několika zkratkovitým informacím můžeme začít spekulovat. Vzhledem k tomu, že hra bude epizodická, dá se čekat, že v každém dílu navštívíme jiné období.

V teaseru je zmíněno hned několik zásadních dat z lidských dějin, jako je rozluštění lidské DNA, naklonování ovce Dolly, cesta na Měsíc, objevení penicilínu, první let, narození Charlese Darwina, pád Římské říše atd. Celý seznam má k dispozici Polygon. Návštěvu všech možných klíčových okamžiků lidské historie potvrzují i oficiální stránky: „V každé epizodě chceme, aby hráč prožil ty největší okamžiky lidstva s dokumentárním zvratem. Naše civilizace je jen jednu myšlenku od zničení...a nebo evoluce.“

zdroj: Archiv

Tak trochu to zní jako zkoncentrování myšlenky Assassin's Creedu do jedné hry se spoustou krátkých dějinných epizod. Už během založení studia ovšem Désilets jasně deklaroval, že chce hru s AAA kvalitou, což nebude levné a je otázka, zda se obrátí na crowdfunding, najdou si dostatečně svobodomyslného vydavatele a nebo má Désilets v rukávu eso. Každopádně je jasné, že Ancestors: The Humankind Odyssey je ambiciozní projekt. Tomu napovídá i fakt, že pro hru bude klíčový ústřední hrdina, který asi cestuje časem. „První věc, jíž jsme chtěli v Panache vytvořit je herec typu Toma Cruise. Věříte mu roli ať už je na vozíku, padá z mrakodrapu a nebo křičí do telefonu... Potřebuji herce, který zvládne spoustu věcí, zvláště v dnešní době, kdy jsme už viděli všechno.“

Pokud bych měl tipovat, jak bude hra vypadat, čekal bych sandboxovou hratelnost, ovšem v rámci mnohem menšího prostředí, než jsme zvyklí z Assassin's Creedu. Těžit bude primárně z toho, že v každé epizodě ukáže zcela jinou dobu. A zmiňované survival prvky by mohly odpovídat nutnosti se plížit a nevrhat se soubojů po hlavě, byť zmínka o akci naznačuje, že zde souboje být musí. Ale to jsou jen spekulace, prozatím ani nevíme, kdy hra vyjde a na jaké platformy a ani v jaké fázi vývoje je.

Nejnovější články